Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: 40D + 10-22 + 28-200 ? z USA czy Japonii ?

Mieszany widok

fiziek
    Guest

Domyślnie 40D + 10-22 + 28-200 ? z USA czy Japonii ?

Mam problem nebagatelny. mam zamiar kupi 40D body 1085$, gripa 155$, obiektyw
    Canon EF 28-200mm f/3.5-5.6 USM Standard Zoom Lens + Accessory Kit w/5 Year Extended Warranty
    420$

Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM SLR Lens for EOS Digital SLRs
    690$

na amazon i do tego osłony przeciwsłoneczne wszystko około 5400zł baz cła które wyniesie 3,7% na obiektywy plus do tego 22%vat a na aparat tylko 22%vat okoły wszystko 1100zł czyli zapłacę 6500zł , . Lecz u mnie na poczcie odprawia paczkie jeden jegomisc i za cenę 5400 sprowadzi mi to z japoni (dla mnie ogromna kasa ale patrząc z punktu ceny tanio jak barszcz) przy czym on n
    mi daje rok gwarancji, a jak kupie na amazon nie mam żadnej gwarancji w kraju i muszę słac wszystko do USA i koszty wzrastaję a po drdze dzieją się takie żeczy że to osobny temat.
    Co mam robic i czy to są dobre obiektywy!!!!
    Pozdrawiam wszystkich profesjonalistów amatorów PAAA proszę o pomoc i wszelakie sugestie.:
    Ostatnio edytowane przez fiziek ; 28-04-2008 o 23:48

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A w drodze z Japonii nie dzieją się "takie" rzeczy?

Domyślnie

wiecej buziek sie nie dalo ?
    10-22 bdb szklo, 40D bdb body, zestaw do ktorego dales linka nie grzeszy jakoscia, lepiej niestety nie widze ceny ale wartoby dolozyc do 18-55 na poczatek + 70-200 f/4L jesli naprawde potrzebujesz tele...

fiziek
    Guest

Domyślnie

Wiesz jestem zakochany w szerokich zdjęciach i takie jak robi X-penII ciętych k z góry i dołu więc potrzebuje szeroki kąt.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

W każdej "dużej okazji" kryje się potencjalne niebezpieczeństwo. Czy znasz osobę która oferowała tańsze sprowadzenie sprzętu i to z gwarancją?
    EOS + Speedlite

Początki nałogu

Domyślnie

Witaj,

Przede wszystkim zanim klikniesz posta przeczytaj go dwa razy aby inni musieli go czytać tylko raz żeby zrozumieć (dużo literówek wynikających chyba z pośpiechu).

body i 10-22 wg mnie okej. Ale 28-200 ma za duży rozrzut jakości. Albo poszukaj czegoś od 28 do np 135 albo rzeczywiście tele 70-200 ewentualnie sigma 70-300 dwa razy tańsza.
    Mordo Ty moja !

fiziek
    Guest

Domyślnie

Wiesz napieszę tak znam tego gościa bo odprawia u nas paczki chyba już 7lat i wiem że na jego temat krążą różne opinie ale podchodzę do tego w ten sposób, skoro chce żeby współpraca między nami układała się dobrze to będzie uważał co robi, taką mam teorię.

Początki nałogu

Domyślnie

A kiedy za to płacisz? Przy odbiorze?
    Mordo Ty moja !

fiziek
    Guest

Domyślnie

Przyjdzie po odbiór przesyłki z ręki do ręki z faktórą i gwarancją jak wspominałem roczną.

Początki nałogu

Domyślnie

Hmmmm. A gdzie jest haczyk? Gdzieś musi być
    Mordo Ty moja !

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów