Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Fotogeniczne miejsca w Warszawie

Bromba
    Guest

Domyślnie

Ja polecam starą fabrykę domów na tarchominie, ale najlepiej w niedziele bo są tam jakieś magazyny i kreca sie pracownicy.Ochrona podobno jeżdzi na rowerach ale najlepiej od razu wbić sie na halę tam zapewne nie jeżdzą bo nie spotkaliśmy żadnego. Obowiązkowy skok przez płot - dziur w siatce brak ....

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na stadionie X-lecia już zatrudnili ochronę? Miałem szczęści, wybrałem się z kolegą w grudniu zeszłego roku i prawie nikt się do nas nie przyczepił, a jak się już przyczepił to każdy z nas miał już te zdjęcia które chciał. Ogólnie stadion X-lecia to ciekawe miejsce. Polecam.
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomanderos Zobacz posta
    a byl ktos moze w tej fabryce (tak mi sie wydaje) na powislu kolo BUWu?

ciekaw jestem jak to wewnatrz wyglada.
    też właśnie chciałem wejść, jak była w czasie remontu i również grzeczni robotnicy powiedzieli, że nie da rady... ale może powinienem się bardziej z nimi zaprzyjaźnić?

Stadion: fotografowanie na koronie jest w ogóle zabronione i nie ma opcji, żeby się z kimś dogadać... kiedyś ktoś mówił, że to z powodu ochrony imigrantów i odbywają się tam jakieś sprawy dyplomatyczne - ale mógł to równie dobrze wymyślić. patentem na robienie tam zdjęć jest przyjście z jakimś starym Zenitem i urywanie się przed ochroną - gdy zapytają można odpowiedzieć, że to na sprzedaż (sprawdzałem i działa)

Metro: fotografować tam nie można ze statywu i z lampą... prawdopodobnie w te sposób (jak już ktoś to powiedział) odróżniają działalność komercyjną od fotografii amatorskiej...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

suchar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    t
    Metro: fotografować tam nie można ze statywu i z lampą... prawdopodobnie w te sposób (jak już ktoś to powiedział) odróżniają działalność komercyjną od fotografii amatorskiej...
    A ja fotografowałem na na stacji metra na placu Wilsona, ze statywu, dookoła chodzili policjanci i ochroniarze i nic nie powiedzieli. Mijali mnie kilka razy, stałem tam z pół godziny i spokojnie robiłem fotki. Może coś się zmieniło od tamtego czasu, bo te zdjęcia robiłem już kilka miesięcy temu.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

słyszałem opinię, że łapią za lampę
    że za statyw, to już ktoś tu napisał
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów