pytanie do kolegów z trójmiasta, znacie może jakieś opuszczone budynki/domy/bloki z nieutrudnionym dostępem [psy, ochrona etc] (a przy okazji nieoblegane przez ćpunów/żurów/itp elementy)?
Pozdrawiam,
pytanie do kolegów z trójmiasta, znacie może jakieś opuszczone budynki/domy/bloki z nieutrudnionym dostępem [psy, ochrona etc] (a przy okazji nieoblegane przez ćpunów/żurów/itp elementy)?
Pozdrawiam,
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
ja niestety pojawiałem sie na zamku w Malborku dzien pózniej,w gazecie Wyborczej był błąd w druku i okazało sie ,ze przyjechalem na darmo.
Był tylko pokaz światła i dzwieku na zamku-generalnie nic ciekawego.
Teraz możnaby zorganizować wyjazd na oblężenie Malborka w lipcu.
Ktoś chętny??
Trzeba wysłac odpowiednio wcześnie prośbe o akredytacje...
Jeszcze dokładniej?
Proszę:
Wrzeszcz ul. Kochanowskiego
(Jan Kochanowski (ur. 6 czerwca 1530 w Sycynie koło Zwolenia, zm. 22 sierpnia 1584 w Lublinie) – wybitny poeta polski epoki renesansu, sekretarz królewski. Dawniej nazywany "ojcem poezji polskiej" (gdy nie pamiętano poetów średniowiecza, takich jak Władysław z Gielniowa), dziś – "poetą egzystencji" (w swoich utworach często nawiązywał do motywu maski oraz motywu theatrum mundi – świata jako teatru). Był przedstawicielem filozofii eklektycznej – stoicyzmu, epikureizmu, renesansowego neoplatonizmu i głębokiej wiary w Boga, łącząc tradycję antyku i chrześcijaństwa.
Pochodził ze szlacheckiej rodziny Kochanowskich herbu Korwin, był synem Piotra Kochanowskiego, sędziego ziemskiego sandomierskiego i Anny Białaczowskiej herbu Odrowąż. Poetą renesansu był też jego brat Mikołaj, a tłumaczem w epoce baroku - bratanek Piotr .)
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
Fotofil mi chodzilo o miejsce a nie kto to byl Kochanowski ;] ale spoko, przemaszeruje cala ulice wiec moze znajde, daleko nie mam.
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
luzik juzKochanowskiego ma kawalek i bardziej mi chodzilo czy kierunek do Klinicznej czy wlasnie w strone Letnicy
a co do Letnicy hmm tam prawie sama patologia
( bez urazy jesli ktos tam mieszka )
robgr85 jestem z wrzeszcza jakbys szukal kompana to z mila checia tez tam wyskocze, w dwojke razniej i bezpieczniej.
Ostatnio edytowane przez coca ; 29-05-2008 o 16:25
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow