Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 159

Wątek: Majowe focenie w Trójmieście

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    Teraz możnaby zorganizować wyjazd na oblężenie Malborka w lipcu.
    a kiedy to dokładnie?

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    Moglbys okreslic bardziej to miejsce? bylbym bardzo wdzieczny
    Jeszcze dokładniej?
    Proszę:
    Wrzeszcz ul. Kochanowskiego
    (Jan Kochanowski (ur. 6 czerwca 1530 w Sycynie koło Zwolenia, zm. 22 sierpnia 1584 w Lublinie) – wybitny poeta polski epoki renesansu, sekretarz królewski. Dawniej nazywany "ojcem poezji polskiej" (gdy nie pamiętano poetów średniowiecza, takich jak Władysław z Gielniowa), dziś – "poetą egzystencji" (w swoich utworach często nawiązywał do motywu maski oraz motywu theatrum mundi – świata jako teatru). Był przedstawicielem filozofii eklektycznej – stoicyzmu, epikureizmu, renesansowego neoplatonizmu i głębokiej wiary w Boga, łącząc tradycję antyku i chrześcijaństwa.

Pochodził ze szlacheckiej rodziny Kochanowskich herbu Korwin, był synem Piotra Kochanowskiego, sędziego ziemskiego sandomierskiego i Anny Białaczowskiej herbu Odrowąż. Poetą renesansu był też jego brat Mikołaj, a tłumaczem w epoce baroku - bratanek Piotr .)
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Bywalec

Domyślnie

Fotofil mi chodzilo o miejsce a nie kto to byl Kochanowski ;] ale spoko, przemaszeruje cala ulice wiec moze znajde, daleko nie mam.
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Fotofil mi chodzilo o miejsce a nie kto to byl Kochanowski ;] ale spoko, przemaszeruje cala ulice wiec moze znajde, daleko nie mam.
    ul. Kochanowskiego na granicy Letnicy z Wrzeszczem, nie wiem jak Fotofil miał dokładniej opisać to miejsce.

@fotofil - dzięki za pomysł, jak znajdę czas to zajadę tam i zobaczę czy będzie się nadawać...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

luzik juz Kochanowskiego ma kawalek i bardziej mi chodzilo czy kierunek do Klinicznej czy wlasnie w strone Letnicy a co do Letnicy hmm tam prawie sama patologia ( bez urazy jesli ktos tam mieszka )

robgr85 jestem z wrzeszcza jakbys szukal kompana to z mila checia tez tam wyskocze, w dwojke razniej i bezpieczniej.
    Ostatnio edytowane przez coca ; 29-05-2008 o 16:25

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

luzik juz Kochanowskiego ma kawalek i bardziej mi chodzilo czy kierunek do Klinicznej czy wlasnie w strone Letnicy a co do Letnicy hmm tam prawie sama patologia ( bez urazy jesli ktos tam mieszka )
    też mi to przeszkadza... przydałoby mi się z 5-6 chłopa do ochrony... ciżko stosować 'uciekaj-do' ze statywami, parasolkami, aparatem i innymi duperelami :P. BTW. ma ktoś zdjęcia z tego miejsca?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

moze jakas wieksza grupa chetnych by sie znalazla?? bo roznie tam moze byc z nie milymi typkami ;/;/

sa tam z tego co pamietam dwie stare stacje kolejowe : Gdanska Kolonia i Gdansk-Zaspa towarowa, o ile jeszcze tam stoja, wiec widok starych ruin stacji tez bylby mily

ps. ciekawe ile to tam jeszcze postoi w zwiazku z budowa Baltic Arena bo pewnie beda tereny wokol upiekszac albo burzyc, wiec za to pewnie tez sie wezma...
    Ostatnio edytowane przez coca ; 29-05-2008 o 16:37

Bywalec

Domyślnie

Ja wrócę jeszcze do "pleneru" w Malborku - kilka fotek i serdeczne podziękowania dla Janusza i jego małżonki

1. Janusz pod Malborkiem

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Bywalec

Domyślnie

Dla zainteresowanych :
    W sobote ( jutro) do Gdyni ( nabrzeze francuskie) przyplynie " Queen Victoria" - jeden z najbardziej komfortowych statkow swiata. Statek bedzie cumowal od godziny 6.30 do 14.
    O 11 na nabrzezu pomorskim zostanie odslonieta tablica "QV" przy muzyce kwartetu smyczkowego.

Wiecej szczegolow jest w dzisiejszym DzB.

Domyślnie

jutro tam będę - może uda mi się załapać na jakiś holownik
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów