Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Canon EOS350D czy Nikon D40?

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Wini, delikatnie mowiac to prosze o konstruktywne wypowiedzi. Co masz na mysli piszac: bredzisz ?

Ze bagnet sie nie zmieni ?
    Trudno odpowiedzieć konstruktywnie na Twój post, bo jest niespójny. Do D40 i do D60 pasują obiektywy Nikona z lat 60 zeszłego stulecia. Jak zmiana bagnetu?
    Wini

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wini, tym razem to Ty bredzisz, a raczej się czepiasz. To, że daja się wpiąć, nie znaczy, że pasują. Nie są w pełni funkcjonalne.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Wyrazilem sie nie jasno, to fakt :P bagnet moze i jest ten sam jako sposob montazu, ale mi chodzilo o te jaja z srubokretem, raz jest w body, raz w obiektywach, i pozniej sa wlasnie takie jaja ze: a bo przeciez bagnet pasuje to czemu nie ma autofokusa itp. Na szczescie mam znajomych z Nikonami i niestety narzekaja na to. Tak samo jak na menu narzekaja

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Wyrazilem sie nie jasno....
    Bardzo prawdopodobne :-| :-)
    Nie ciągnę, bo w tym wątku nie ma sensu, a poza tym na ten temat jest materiału w neciena tony

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Wini, tym razem to Ty bredzisz, a raczej się czepiasz. To, że daja się wpiąć, nie znaczy, że pasują. Nie są w pełni funkcjonalne.
    Przemyślę
    P.S. Posiadam body C, 7 obiektywów, 6 MF i jedyny EF ma tylko potwierdzenie "ostrości" :-)
    Ostatnio edytowane przez Wini ; 28-04-2008 o 22:38 Powód: Automerged Doublepost
    Wini

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMpi Zobacz posta
    Dziękuję za wszystkie odp już na 99,9% moim lustrem będzie Canon ale teraz kolejny dylemat, bo po cashback'u za te same pieniądze(porównywalne) mogę mieć 400d lub 350d i teraz wybór jest znów ciężki :P może jednak lepiej 400d?;p
    Jezeli ta sama cena to nie ma co sie zastanawiac. W 400D masz (tak mawiaja) uklad AF z 30D (a to juz duzy skok w porownaniu do 350D - kolega ma 400D i jest lepiej - bynajmniej dla mnie - w servo jest zdecydowanie lepiej w pojedynczych - niw ma wielkiej roznicy) Na tylnym monitorze przydaja sie parametry - mnie sie podoba. Ja bralbym 400D (za ta sama kase).
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    350D. Kit trochę gorszy, ale spokojnie dozbierasz na 50/1,8 i wtedy masz juz naprawdę spore możliwości. Do tego spore zasoby tanich, manualnych M42 po kupnie taniej przejściówki. Jak uzbierasz trochę wiecej, to budżetowe L-ki 17-40/4 i 70-200/4. U Nikona nie ma dla nich konkurencji w tej cenie.
    Tutaj 10000000000% sie zgadzam. "tanie" stosunkowo tanie Lki czyli 17-40 oraz 70-200 wymiataja jakoscia - tutaj Nikon nie ma nic godnego do zaoferowania w tej cenie (aczkolwiek jak poczytasz na temat 17-40 - zdania sa podzielone - ale nie o tym tutaj) Dodatkowo 50/1.8 (tak zwany plastik fantastic) i nic wiecej nie potrzeba (ale to w przyszlosci).
    Pamietaj decydujesz sie na sysytem. Jesli bedzie to Canon to gratuluje zakupu poniewaz zadowolenie bedzie duze (bardzo).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dziękuję wszystkim za jakże cenne rady! już w przyszłym tygodniu stanę się szczęśliwym posiadaczem canona

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów