Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
Ja dokladnei tak samo. Tylko wiesz, trzeba mierzyc sily na zamiary. Nie planuje sie zajmowac fotografia profesjonalnie, nie jestem 100% pewny czy jest sens kupowac obiektywy profesjonalne jesli nie beda one na siebei zarabiac...mam juz 50 1.4, 85 1.8, chce cos szerokiego i taki zestaw mnie interesuje. Zastanawia sie jeszcze czy nei sprzedac 70-210 i kupic jakies stalki 135mm
Ja też się nie zajmuje profesjonalnie.. ale trzeba też mieć w życiu jakieś przyjomności.. mógłbym w sumie przepijać kasę ale na razie jakoś mnie nie ciągnie w tym kierunku

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
Napisales ze nie profesjonalnie,a wiec zarabiac nie będą :smile: i kropka.Sens jest.Dobry zoom jest do czego innego, dobra stałka do czego innego..Ze stałek 35 f1,4 L i
135 f2 L. Bez pospiechu ale tak.Pozdrawiam.
Dokładnie tak jak pisze Marek.. ja kompletuję sobie wolno ale "na zapas".. oprócz dwóch ostatnich zakupów (wpadła extra kasa) wszystko co kupiłem kupowałem na raty - jeden warunek - rata nie mogła przekroczyć 350pln miesięcznie - a ile rat - to już kwestia ceny sprzętu

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
Hmmmm tylko czy dla studenta ktory sobie dorabia obiektywy za 4000pln to nie lekka przesada?? Rozumiem gdy bede miec 50tke, odchowane dzieci, kupiony dom, samochod, to wtedy kasa zostawac bedzie na takie rzeczy.
Taaaaa... 50ki nie mam (jeszcze, ale już bliżej niż dalej), dzieci nieodchowane jeszcze (9 i 5 lat) , samochód jakiś jest.. - wtedy dopiero są wydatki - polecam wątek "jak powiedzieć żonie o nowym tele" Jak masz kasę to kupuj to na co się stać najlepszego bo potem możesz żałować że nie kupiłeś