Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: fotki w sloneczne dni i dylematy

Mieszany widok

Miasto
    Debno

Domyślnie

mnie to słońce też nurtuje, ale pytanie zasadnicze - jest sens brać lampę na Majorkę? Kurczę jak mam dźwigać całą torbę i lampę przez pół dnia a może i dłużej to mnie trafi.....

Wiem, że może wyskoczyłem z tym postem nie do końca będąc w temacie, ale pytanie, czy filtr polaryzacyjny ułatwi mi tam trochę zadania - proszę o łagodny wymiar kary - gdyż jeszcze się uczę :-) a na żadnym forum nie mogę tak końca się dowiedzieć, jak zrobić dobre zdjęcia w słońcu... na Majorce słońce naparza cały dzionek więc nie mam co liczyć na pochmurne dni....

Kurna faktycznie zabierać tam lampę? HELP !!! czy na początek filtr a później obróbka fotek w domu....
    EOS 400D, Canon 24-70 f/2.8L USM, SIGMA 17-70 mm f/2.8-4.5, SIGMA 70-300 mm f/4.5-5.6, Speedlite 580 EX II

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twardymt Zobacz posta
    mnie to słońce też nurtuje, ale pytanie zasadnicze - jest sens brać lampę na Majorkę? Kurczę jak mam dźwigać całą torbę i lampę przez pół dnia a może i dłużej to mnie trafi.....
    Wbrew pozorm ma. Jeżeli obiekty mają słońce za plecami a ty pstrykasz pod słońce to tło wyjdzie ładne, ale twarze ludków będą niedoświetlone więc lepiej doświetlić lampą. Inaczej będą czarne plamy zamiast twarzy. A polar swoją drogą się przyda.

Uprawnienia umieszczania postów