"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
snow, wpisz sobie do stopki 1000mm f/56![]()
system EOS
Tak wystarczy?
Czy jeszcze bardziej od frontu?
A tak jakośza mało kosztował
Pozatym każdy zaraz by chciał kupić a on jest cenny bardzo
![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Wystarczy. Piękny. Naprawdę. W to że jest cenny to nie wątpię. Zwłaszcza że jedyny w swoim rodzaju.
Żeby go udoskonalić to może chociaż spróbuj dorobić przysłonę z wycentrowanym okrągłym otworem. Każdy tokarz to dorobi za grosze. No i najlepiej żeby ją czarnym matem pociągnąć. A i jeszcze żeby była możliwie jak najcieńsza.
A ta soczewka to jak jest osadzona?
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-02-2007 o 01:29
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Szprytnie przemyślane.
A o jaką maksymalną odległość można przesunąć (przekręcić) dużą rura względem małej (z bagnetem) przy ostrzeniu?
system EOS
Mniejsza rura ma 370mm* długości do przejściówki m42<>EF, czyli praktycznie można na całej tej długości suwać sobie. Tamte sample były zrobione jak rura była wsunięta na jakieś 140mm
*- w zależności ile zakręconych jest pierścieni makro m42![]()
Ostatnio edytowane przez snow ; 14-02-2007 o 01:50
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Natchniony Twoim wynalazkiem spróbowałem jeszcze raz pobawić się moją soczewką. Parametry to 300mm 1:1.2 L(dla onanistów dokładnie 1:1,171875) Ale to z prostego wzorku f/d, a ile światła pochłania sama soczewka już nie wiem.
No a fotki?
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje