Jak zobaczyły mój sprzęt to sie pochowałyZamieszczone przez srad
![]()
Jak zobaczyły mój sprzęt to sie pochowałyZamieszczone przez srad
![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Po pierwsze to taki sprzet za takie pieniądze mało ma wspólnego z teleskopem ( jak maluch z samochodem).Zamieszczone przez Mac
A co do Uniwersała to gorszą opinię w Polsce mają chyba tylko plastikowe zabawki teleskopopodobne dostepne masowo na allegro.
Niestety prawda jest taka że jakość kosztuje.Trudno kupić eLkę za 100złotych (raczej niemożliwe) tak samo teleskopo za 100 ,200 czy 1000 złotych będzie tylko zabawką ,ceny "dobrych" sprzętów wahają się od 2000 do 100 000 tys.
To ceny z oferty dla amatorów.
Obiektywów raczej nie da się wykonać w amatorskich warunkach (co innego lustro) przeważnie kupuje się gotowe.
ps.
Ale pomysł świetny ,może znasz kogoś kto ma uszkodzoną lornetkę ,warto z tego wyjąć obiektyw i poeksperymentować.![]()
No rowniez jestem pod wrazeniem. Teraz proponuje w ramach cwiczen kupic L-ke, rozkrescic i zmontowac, zeby lepiej dzialala![]()
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
A potem to samo z body...
Do tego jeszcze regulacja obiektywu do body i mozesz zakladac serwis "FF/BF nedzna elka problem"![]()
...
A przeczytales caly watek? Chociazby post na samej gorze tej strony?Zamieszczone przez dzi
W dobie onanistycznych postów o szumach i braku ostrości w obiektywach, w dobie BF/FF postanowiłem odkurzyć moją super-duper L'ke :
Dla przypomnienia (bo poprzednie zdjęcia poginęły) wygląda tak:
Pełna dziurka:
z przysłoną:
przysłona została wykonana w nowoczesnej technologii papiero-plastro-wycinankowej:
Obiektyw posiada mocowanie EF z potwierdzaniem ostrości:
I na koniec dobra wiadomość dla posiadaczy Tamrona 28-75, okazuje się że dekielek pasuje i dzięki temu stanowi wspaniałą ochronę soczewki:
I niech ktoś mi powie że KIT jest do bani![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Ladny bokeh przy pelnej dziurze![]()
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296