Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: [dymitri] macro

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    no tak ale to wtedy jest morderstwo czyli jak we fraszce: żywot motylka - szpilka
    Uff..! Nie wiedziałam, że namiot bezcieniowy to śmierć dla stworzenia - odszczekuję zatem swoją radę. W żadnym wypadku nie godzę się na takie praktyki! Sama - jak fotografuję rośliny - nawet nie wycinam zbędnych trawek tylko je przypinam na chwilę do ziemi specjalną szpilką.
    Tak to jest jak sie człowiek chce pomądrzyć i głupio po kimś powtarza. Idę szukać popiołu na głowę.
    I śliczne dzięki za podwójną naukę!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    1 i 2 - skalibruj monitor i zaprzyjaźnij się z okulistą bo na pewno z ostrością nie jest tak źle
    3 ??
    Z okulistą jestem na pan brat, na odległość 20 cm widzę bardzo dobrze. Monitor tez mam niezły. Zarzut o nieostrości podtrzymuję. Nie chwal stdanielo niedobrych zdjęć, bo to co prawda wzbudza sympatię chwalonego, ale skłania do powtarzania błędów i zatrzymuje w rozwijaniu warsztatu. Niedźwiedzia przysługa dla autora.
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 30-04-2008 o 00:54 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Ewko ja myślę że takie wolniejsze owady to na pewno dałoby się umieścić w namiocie sama próbowałam w takim zrobionym przez siebie, wprawdzie fotki nie wyszły zbytnio ładne (ale ja to kiepski fotograf-amator), gorzej z fruwającymi więc :wink: nie odszczekuj to na pewno jest metoda tylko trzeba jakoś to opanować fachowcy pewnie wiedzą i może podpowiedzą
    co do roślinek mam podobnie a większość tutaj piesze np. dlaczego nie uciąłeś gałęzi itp.
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Muszę koniecznie obejrzeć taki namiot na własne oczy. Ja owadów nie fotografuję, najmniesze stworzenia jakie mi się zdarzyło łapać w obiektyw to ślimaki, ale niczego szczególnego w tej materii nie dokonałam. Jeżeli nie liczyć spóźniania się do pracy w wilgotne dni, gdy mi wypełzają przed rower, więc trzeba zejść i przenieść w żądanym kierunku, coby ich kto inny nie rozjechał... Fajne stworki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów