Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: CANON EOS 40D jak sprawuje się w automacie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pabllo Zobacz posta
    Witam.

Na początku proszę nie zabijajcie za to pytanie bo lustrzankę kupuje się nie po to żeby robić zdjęcia w automacie. Na razie mam Sony A100 a planuję zakup CANONA EOS 40D+obietkyw 17-85 IS. Czasem zdjęcia robi żona i korzysta z ustawień auto (Sony pod tym względem radzi sobie). A jak Canon? Czy to tylko lustro dla myślących, czy czasem pomaga fotografowi Z góry wielkie dzięki za info. Aaaa...użyłem opcji szukaj Nic nie znalazłem.
    Mam podobna sytuacje tylko ze z 350D - zona maniakalnie robi na zielonym kwadraciku. Fakt ze ISO ustawia sie na 400 (domyslnie) - bezpieczny czas (1/60) ale efekty zadowalajace. Moim zdaniem sa OK (dla niej super - szczegolnie teraz po zakupie 24-105L) no i jeszcze 1 zaleta. Zona po zrobieniu zdjec chce je widziec od razu tak jak sa (aparat-karta-czytnik-zdjecia!!!!!) ja natomiast (Aparat - karta - czytnik- lightroom-sekekcja-eksport-zdjecia-ocena-"podrasowanie cconiektorych"-zdjecia!!!!). W 40D trylko lepiej bedzie - smialo bedzie O.K.

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Mam podobna sytuacje tylko ze z 350D - zona maniakalnie robi na zielonym kwadraciku.
    Niestety moja nawet a tym kwadraciku nie chce robić. Kurcze a najgorsze to to że robi na jakimś hp z dolnej półki i zmusza mnie do obrabiania żeby były ładne jak z mojego. Więc cieszcie się że żony robią wasze lustrzankami. Najbardziej na manualu wkurzało mnie wybór przez aparat punktów AF dwie fotki różnica sek i różne punkty wybrane przez aparat.

Uprawnienia umieszczania postów