Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Krucjata

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Exclamation Krucjata

Umieszczam to tutaj bo chyba najwiecej jest zastrzezen do obslugi nas przez "nasza" firme. Jak nie pasuje to zmiencie "miejsce postoju".
    Otoz bylem dzis na Zytniej z 11 hot pixelami i 2cm BF. Na pytanie jak dlugo bede czekal na wymiane matrycy (celowo to powiedzialem) uslyszalem, ze beda ja mapowac. Ja im, ze to nie jest naprawa lecz ukrycie wady. Odp. - A co bedzie jak inna matryca tez bedzie "to" miala. Ja im, ze to ich problem zeby wybrac pozbawiona wad. Odp. - normu dopuszczaja 0,01%. No to ja - a gdzie jest to sprecyzowane? Odp. - w instrukcji obslugi. OK. czytam (juz w domu) instrukcje i oczom nie wierze. Jest tam zapis dotyczacy pixeli w tej wielkosci. TYLE ZE DOTYCZY WYSWIETLACZA LCD. Wq...m sie okrutnie i za telefon do C.pl. Tam chcialem gadac z ich rzecznikiem prasowym lub kims kto nadzoruje serwis. Najpierw chcieli mnie odeslac do samego serwisu ale powtorzylem, ze ja mam zyczenie rozmawiac z kims kto ze strony C.pl nadzoruje prace tego warsztatu. W odpowiedzi dostalem imie i nazwisko dyrektora w C.pl od sprzetu foto. Bedzie w poniedzialek. Mam zamiar rozpoczac krucjate w sprawie oszukanczych praktyk canona. Dla mnie to jest obojetne czy robi to serwis czy biuro. Oba maja to samo logo. I mam mocne postanowienie aby im nie odpuscic. W koncu namowili mnie tym "you can canon". Ze swej strony proponuje Wam to samo. Oprocz milej rozmowy zaplanowanej na poniedzialek, juz skrobie do nich liscik oraz kopie do C.EU i ich centrali. Moim zdaniem tylko zorganizowana i zmasowana akcja nas, uzytkownikow moze przyniesc cokolwiek. Nie bedzie podstaw do zwalania na nieuczciwa konkurencje. Wiem z doswiadczenia, ze jak kiedys napyskowalem w Sony Poland to dostalem listy przepraszajace, gifty (calkiem przydatne) i inne duperele.
    Ad rem. - ten dyrektor to Andrzej Skrzypczyk, tel.: (22) 572 30 31.

Do boju, koledzy
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 20-05-2005 o 15:10
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

krecio - inforuj prosze jak sprawa bedzie sie rozwijala
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    krecio - inforuj prosze jak sprawa bedzie sie rozwijala
    No przeciez
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Fajnie. A moze wartoby bylo abys poinformowal w tyc twoich listach - w ramach budowania presji na serwis - ze sprawa jest publicznie monitorowana i podaj im linka do niniejszego postu?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Ja im zrobie lepszy numer. Zalacze wizytowke swojej zony albo wrecz napisze za Nia. Jest dziennikarzem i to nawet troche znanym. A z doswiadczen po Sony to mam opracowana tresc i pytania z zakresu marketingu - reklamy szczegolnie
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Ja im zrobie lepszy numer. Zalacze wizytowke swojej zony albo wrecz napisze za Nia. Jest dziennikarzem i to nawet troche znanym. A z doswiadczen po Sony to mam opracowana tresc i pytania z zakresu marketingu - reklamy szczegolnie
    Ja w którym z watkow opisywałem swoje problemy z serwisem Sony, ktory niedosyć ze nie jest tak trwały to serwis Sony psuje sam sprzet i kaze placić za to klientowi... chcialem to wkleic ale nie moge znalezc tego watku.

Pozdrawiam: Piotr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    Ja w którym z watkow opisywałem swoje problemy z serwisem Sony, ktory niedosyć ze nie jest tak trwały to serwis Sony psuje sam sprzet i kaze placić za to klientowi... chcialem to wkleic ale nie moge znalezc tego watku.

Pozdrawiam: Piotr
    Lutek, ogranicz sie do canona. Te Sony to tylko przyklad dalem, ze mozna a co za tym idzie trzeba.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Lutek, ogranicz sie do canona. Te Sony to tylko przyklad dalem, ze mozna a co za tym idzie trzeba.
    Jasne.... ale chodzilo mi o to jak dalece od zadowalajacego jest w Polsce stosunek do klienta..... i to sie musi wreszcie zmienic....

Pozdrawiam
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

sv
    Guest

Domyślnie

a jezeli oni powiedza Ci, ze wymienia matryce a pewnie i tak ja zmapuja, to jak to poznasz?

Miasto
    Piastów

Domyślnie

W tej chwili nie wiem jeszcze ale juz nad tym mysle. Napewno mam zamiar pobrac od nich kwita z dokladnym okresleniem tego co zrobili. Nie jest tak, zeby niemozliwe bylo takie sprawdzenie. Wq....li mnie okrutnie i nie odpuszcze im. Wszelkie plugastwo panoszy sie wlasnie dlatego, ze ludzie olewaja to co im sie faktycznie nalezy. Mam w d... to, ze problem kilku pixeli czy 2cm BF (nie robie macro ani portretow) to tak naprawde nic wielkiego. Chodzi o cos co sie nazywa UCZCIWOSC. I tego bede wymagal. Moze jestem smieszny ale tak mnie wychowano.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów