Dawno się tak nie ubawiłem! To lepsze niż "Kapitał" Marksa i dzieła zebrane A. Michnika razem wzięte!Zamieszczone przez KMV10
A ja mam ten BF na 70-200 f/4 L. No to chyba mam prawo byc niezadowolony. Zreszta identycznie jest na tamronie 28-75 i (o dziwo) na EF 20-35. Wszedzie rowno 2 cm. Ze statywu, 45 stopni itd.Zamieszczone przez Tytus
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Nie zrozumiałeś chyba sensu mojej wypowiedzi. Zapewniam cię i mam na to dowód w postaci własnych, codziennych doświadczeń - w każdym miejscu każdy pracuje tak, jak się od niego wymaga (no chyba, że nie i wtedy traci pracę). I winę za poziom jakości obsługi w serwisach renomowanych firm w Polsce ponosi szefostwo tych firm na odpowiednio wysokim poziomie, zazwyczaj zagraniczne. Nic do tego nie ma polska czy inna mentalność itp., takie są zasady gry.Zamieszczone przez MarekC
A dlaczego pytasz traktują nas inaczej, gorzej? Bo nie mamy wyboru, i to jest to co pozwala im bezczelnie czerpać zyski bez zapewnienia odpowiedniej jakości.
taki mały przykład - czy myślisz, że we Francji Careffour i Geant słyną jako firmy wykorzystujące pracowników i oszukujące klientów na pseudopromocjach lub towarach o zniżonej jakości? Odpowiedź znasz, ale powiem sam - nie, są to renomowane, popularne marki cieszące sie dużym zaufaniem. To rynek kształtuje kulturę biznesową a nie odwrotnie.
Kubaman,
Nie chciałbym na forum o dSLR Canona pisać na tematy poruszane przez Ciebie, bo byłby to absolutny OT. Odpowiem Ci tutaj, a jeśli zechcesz ze mną dalej na ten tema dyskutować, to proszę na priv lub e-mail (z powodów o których wyżej). Mam nadzieję, że nie obrazisz się na mnie za to ;-)
Ja z kolei na własnej skórze przekonałem się (nie pracuję długo, bo od 1991 w kilku firmach) o prawidłowości powiedzenia "jak cię widzą, tak cię piszą". Przyjeżdża Niemiec, Francuz, Fin, czy ktokolwiek inny do naszego pięknego kraju. Widzi jakieś zacofanie w stosunku do jego pieknego kraju i zachodzi w głowę "jak oni do tego dopuścili??". Zaczyna rozmawiać z ludźmi, a jako cwany gościu i dobry obserwator widzi, że żadnemu z Polaków nie zależy by dać z siebie wszystko dla poprawy tego wizerunku. Widząc to zastanawia się po co inwestować tu masę kasy w super technologie, najlepsze modele, najlepszy towar, dobrą obsługe Klienta ?? Łatwiej dać w łapę komuś, niech wszystko zorganizuje: nie produkcję, tylko handel gotowymi produktami. Później wystarczy utzrymywać najniższy akceptowalny dla danej firmy poziom i jest dobrze.
Tu wracamy do słów Viteza, który nakłania nas do zachowywania się jak wymagający Klient, nie zaś jako niewolnik poprzedniej epoki. Gdyby tak zachowywała się większość z nas rodaków, to Canon, Nikon, ....., musieliby podniejść poziom jakości i towarów i usług na zasadzie "nec Hercules contra plures" (i Herkules *** jeśli przeciw kupa). jeśli zaś nadal będzie nas cieszyć to że mamy wyrób renomowanej firmy i nie będziemy wymagali niczego ponad to, nic się nie zmieni i zostaniemy tym gorszym światem. To jest równiez powód dla którego popieram krecia w jego kruciacie. gdyby podobnie - zamiast tylko biadolić na forach i grupach dyskusyjnych - zachowywała się większość niezadowolonych klientów, być może canon zostałby zmuszony do otworzenia sieci dobrych serwisów w całym kraju
Pozdrawiam
Marek
"Aaaa, Pan redaktor? Do Wisły się zruca."Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Czytałeś i w związku z tym masz porównanie czy po prostu konfabulujesz?
Zresztą to bez znaczenia. Uważam, że generalnie krucjaty są strasznie... średniowieczne? Zamiast rewolucji - ewolucja.
Co Ty? Nie widzisz tego co sie dookola wyrabia? Staram sie jakos wpasowac w to co nadchodziZamieszczone przez KMV10
![]()
A tak BTW, moze juz czas jakos sie zorganizowac? Wiem, ze to kolejne odgrzewanie tego pomyslu, ale ja to mowie calkowicie powaznie. W "aporcie" mam gotowy statut innego stowarzyszenia. Co prawda jest ono dla tych co szukaja skarbow ale dopasowanie w zakresie celow i zadan (czyli ideologii) to zaden problem. Ma te zalete, ze zostal zarejestrowany. Moj pomysl dotyczy tego, zeby stworzyc jakas organizacje, ktora moze byc sformalizowanym partnerem chocby dla C.pl
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Odebralem aparat z serwisu. No i..... zglupialem. Tak dla pewnosci (a moze raczej z ciekawosci) pstrykanlem kilka dekielkow. Iso 400 , 800. Czas ustawilem raz na 30' a raz na 15'. I szok. Przy czasach 30' dead/hot =0/0. Natomiast 15' hot'ow jest raz 6 (iso 800) a innym razem 11 (iso 400). Aparat prosto z serwisu i po kompensacji pikseli. Tak zapisali w karcie gwarancyjnej. Zupelnie nie wiem co to oznacza (wynik testu). Mam co prawda w sobie determinacje na pyskowki z c.pl tylko nie chce wyjsc na balwana. Zwlaszcza w kontekscie co powyzej bylo o krzemie, matrycach, mapowaniu itd. A juz kompletnie mnie zaskoczyly te wyniki. Przyznam, ze o ile z takim bf/ff to sprawa jest w miare prosta to z tym nie wiem jak sobie poradzic mentalnie. No niby mozna olac i robic zdjecia ... Ale co takie wyniki oznaczaja? Oprocz tego, ze sa![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Dlugo - 2 tygodnie
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()