Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: 40d dluzsze "zatrzymanie"lustra

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

W ostatnią sobotę robiłem zdjęcia w Ojcowie i kilka razy też zauważyłem coś podobnego. Nie zwróciłem uwagi przy jakich ustawieniach / obiektywach się to działo. Gdyby nie wątek na CB pewnie nie interesowałbym się dalej.
    Regulamin pkt 8.

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Ja się zupełnie tym nie przejmuje. Tak pewnie ma działać i tyle.
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Miewam podobne objawy. Z tym, że były dość częste na początku użytkowania (pisałem o tym w październiku), a obecnie się wspomniane objawy nie występują. Natomiast drugi korpus, zanabyty niedawno, też czasem sie zachowuje podobnie. Może musi się dotrzeć?

Uzależniony

Domyślnie

u mnie jeszcze coś takiego nie wystąpiło (odpukać)
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Miewam podobne objawy. Z tym, że były dość częste na początku użytkowania (pisałem o tym w październiku), a obecnie się wspomniane objawy nie występują. Natomiast drugi korpus, zanabyty niedawno, też czasem sie zachowuje podobnie. Może musi się dotrzeć?
    :bry: Henio , tu Arek , :hihi: mało tutaj emotek

Co do tego dłuższego zatrzymania lustra. Odkąd powstał ten wątek, zaczęłem baczniej obserwować mój aparat i wyszło że nie tylko na koniec serii to występuje, więc chyba to nie kwestia przepełnionego buforu. DZiś robiłem kilka następujących po sobie ujęc w RAW + L i po 4, 5 zdjęciach miałem tą przypadłośc... Hmmm. Na razie się tym nie przejmuję, tym bardziej że bardzo rzadko to sie dzieje.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Tez tak czasami mam wiec widocznie taka jego cecha gatunkowa:P

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    Co do tego dłuższego zatrzymania lustra. Odkąd powstał ten wątek, zaczęłem baczniej obserwować mój aparat i wyszło że nie tylko na koniec serii to występuje, więc chyba to nie kwestia przepełnionego buforu.
    Ciekawe, ja się w 40D z czymś takim jeszcze nigdy nie spotkałem za to pamiętam, że w analogowym korpusie EOS 5 po wykonanym zdjęciu prze chwilę zatrzymana była przysłona już po puszczeniu spustu migawki. Może i to był jakiś błąd albo jakaś niedoróbka, ale bardzo mi się to podobało bo ten ułamek sekundy wystarczał żeby ocenić głębię ostrości.

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

mialem kilka razy podobnie
    bez zdjęć seryjnych, wrażenie coś jakby AV ustawił czas naświetlenia 1 sek.
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Również zaobserwowałem ten efekt - mam dokładnie te same wrażenia co piszczał

Domyślnie

Hej!

Do tej pory u siebie nie zaobserwowałem...Co nie znaczy że się z tym nie spotkam, może za mało fotografuje. Ilość forumowiczów którym to sie przytrafiło jest i tak wystarczająca aby Canon zajął jakieś stanowisko w tej sprawie.

A może kadrujecie lewym okiem i w chwili zdjecia przypadkowo naciskacie na "set" ? Gdzie uruchamia się LV

Pzdr!
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów