Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [ NEMEO ] - Piłka nożna.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie [ NEMEO ] - Piłka nożna.

Oto mój totalny debiut w fotografii sportowej, wszelkie uwagi i sugestie mile widziane.

Dzisiejszy mecz ekstraklasy Korona Kielce - Górnik Zabrze.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

A teraz zagadka : Gdzie jest piłka ?

7.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

oo.. korona wygrała dzisiaj 3:0 z górnikiem
    Rozwiązanie zagadki: piłka jest za zawodnikiem górnika z piątką na koszulce..
    Teraz uwagi - znam się tak sobie ale od 3 sezonów robię na koronie więc coś tam moge powiedzieć- jak wpadnie tu Adamek to na pewno wniesie więcej, ale do rzeczy:

Ogólnie - robiłeś z trybun - miejscówka taka sobie - kadry za szerokie..
    W opisach będę pisał o piłkarzach korony bo górnika nie znam
    1. Bednarek i Skerla - na tym zdjęciu w ogóle nie potrzebni - uciąłbym po zawodniku górnika nr 22 albo jeszcze bardziej
    2. OK
    3.Zostawiłbym tylko triumfującego Drzymonta.. ewentualnie całą grupę ale bez kamerzysty..
    4. Albo obciąć maksymalnie "po ludziach" - zostawić bez trawy albo zostawić tylko Hajtę z sędzią
    5. Do wywalenie - albo obciąć Drzymonta z tym gościem na mim wiszącym ale jest duża GO i z tego kąta będzie to źle wyglądać
    6. Hajto z piłką nie ma dynamiki na tym zdjęciu.. to też kwestia kąta i GO..

Ogólnie nie najgorzej ale coś mi się kojarzy że robisz ptaszyska to i powinieneś mieć coś w okolicy 400mm - na trybuny jak znalazł - zza końcowej linii czasem jest przyciasno dlatego jak robię mecz to ostatnio mam 2 body - na jednym 400mm a na drugim 70-200 (czasem z TC) - parę moich u mnie na stronce..

Pozdrawiam
    Artur
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-04-2008 o 23:59
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna Awatar cineo
    Miasto
    Civitas Kielcensis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    oo.. korona wygrała dzisiaj 3:0 z górnikiem
    Artur
    :smile: :smile: :smile:

A Drzymont rzeczywiście charakterystyczny - wymiata
    Na temat techniki nie wypowiadam się, bo się nie znam na sportowym postrzeganiu - ogólnie mnie się podoba, mimo, że patrzę na Twoje zdjęcia zupełnie inaczej po komentarzu arturs'a.
    Ukłony
    Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Nie ta perspektywa, w większości za szeroko i nie te drużyny .

Piłka jest tam gdzie wszyscy (prawie) się patrzą (za zawodnikiem upadającym w lewym, dolnym rogu).
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 03-05-2008 o 08:17
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Bez wątpienia zdjęcia dobre jakościowo. Ale jak wcześniej napisano, nie ta perspektywa. Choć część zdjęć fajnie uchwycona.

Poza tym, jeżeli jest akcja a nie widać na zdjęciu piłki to raczej nie ma co publikować takiego zdjęcia.

Jakim sprzętem robione?

Domyślnie

Przyłączam się do pytania C80
    Canon 20d + Sigma 70-200 f/2.8 + Tamron 17-50 f/2.8 + Canon 50 f/1,8 + ...

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Jakim sprzętem robione?
    Canon EF 300 f/2.8 L IS + TC x 2.

Dzięki za wszystkie uwagi i sugestie.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

To chyba najlepsze szkiełko do sportu.. tylko z innej miejscówki.. zorganizuj sobie akredytację to pofocisz z lepszego placu

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    5. Do wywalenie - albo obciąć Drzymonta z tym gościem na mim wiszącym ale jest duża GO i z tego kąta będzie to źle wyglądać
    Wywalić?? Artur!
    Dla mnie to jest najlepsze zdjęcie! Ten co wisi, z tym na którym wisi plus ten z prawej, który jak nic jest bardzo rozbawiony widokiem i pokazuje łokciami, co ma zrobić ten, na którym wisi z tym, co wisi. Dla mnie bomba!
    No i ten na pierwszy zdjęciu, który się przedarł jak rasowy rugbysta - dobrze pokazany ruch. Szkoda, że tak bardzo w rogu.
    A w ogóle - piłka nożna jest bardzo zabawna
    Pomysleć: 23 dorosłych facetów lata po boisku w te i we wte za jedną piłką, jak dzieci! I połowa świata się tym ekscytuje! Nie do wiary!

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Wywalić?? Artur!
    Dla mnie to jest najlepsze zdjęcie! Ten co wisi, z tym na którym wisi plus ten z prawej, który jak nic jest bardzo rozbawiony widokiem i pokazuje łokciami, co ma zrobić ten, na którym wisi z tym, co wisi. Dla mnie bomba!
    Więc pisałem żeby pociąć.. Czarka Wilka jest pół - więc do wycięcia.. tak samo reporterzy powyżej, nie wnoszą nic do tematu i rozpraszają uwagę.. Skerla (ten od łokci) może zostać ostatecznie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    A w ogóle - piłka nożna jest bardzo zabawna
    Pomysleć: 23 dorosłych facetów lata po boisku w te i we wte za jedną piłką, jak dzieci! I połowa świata się tym ekscytuje! Nie do wiary!
    Jeśli być dokładnym to jeszcze są dwaj sędziowie boczni .. no bo to taka namiastka wojny w czasach pokoju - dla dużych chłopców - ale ja już pracuję nad moimi córkami żeby takie poglądy jak Twoje zdusić w zarodku (moja żona ma takie same) - starsza córka (8 lat) od dwóch lat była chyba na wszystkich meczach Korony w Kielcach - zna wszystkich zawodników, drużyni itp., młodsza jak jest mecz w TV to pierwsze co robi to zadaje pytanie - "Tatuś, przynieść ci piwko z lodówki?" - przyszli zięciowie niejedną flaszkę za to postawią, oj postawią

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów