Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Czy uszkodzony kit może uszkodzić aparat?

Miasto
    Lizbona

Domyślnie Czy uszkodzony kit może uszkodzić aparat?

Witam wszystkich

Mam Canona 400D i niedawno kitowy obiektyw od niego uległ wypadkowi, w wyniku którego się zaciął - obecnie jest tylko 18-24mm. Zakładałam go na body i wydaje się, ze jednak działa dobrze w tym zakresie, ostrzy, kolory okey, chciałabym go więc dalej używać. Martwię się tylko, czy taki uszkodzony obiektyw nie uszkodzi w jakiś sposób aparatu?

pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naat Zobacz posta
    Witam wszystkich

Mam Canona 400D i niedawno kitowy obiektyw od niego uległ wypadkowi, w wyniku którego się zaciął - obecnie jest tylko 18-24mm. Zakładałam go na body i wydaje się, ze jednak działa dobrze w tym zakresie, ostrzy, kolory okey, chciałabym go więc dalej używać. Martwię się tylko, czy taki uszkodzony obiektyw nie uszkodzi w jakiś sposób aparatu?

pozdrawiam
    Nie.Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naat Zobacz posta
    Witam wszystkich

pozdrawiam
    Nie uszkodzisz. Na tym właśnie polega przewaga systemu C, że komunikacja między body i obiektywem jest wyłącznie elektroniczna... Spróbuj może ostrożnie rozkręcić tego kita i zobaczyć co się w nim zacięło? Kita nie szkoda, a może akurat naprawisz.
    EN57D DIGITAL.

Miasto
    Lizbona

Domyślnie

Rozkręcić?!? o kurcze, to wyższa szkoła jazdy chyba? ;P
    a nie zepsuję go tym bardziej? ;P bo póki nie kupię czegoś lepszego (tu zresztą jest dylemat) to jednak szeroki kąt się przydaje...

Uprawnienia umieszczania postów