Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: wytrzymałośc

Miasto
    Mielec

Domyślnie wytrzymałośc

mam takie pytanie odnosnie lustrzanek typu 400d , 450d jaka jest ich wytrzymałość nie chodzi mi tu o jakies upadki itd. tylko ile taki aparat potrafi wykonac zdjęć zanim zaczna dolegać mu objawy zużycia ? chodzi mi oczywiscie o eksplatacje w warunkach normalnych

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

NIE MARTW SIĘ O TO!
    W normalnych warunkach nic się nie popsuje, jeżeli nie zamoczysz/upuścisz itp. to nic się nie stanie.
    Oczywiście po jakimś czasie [dłuższymmm] - padnie migawka - padnie przycisk spustu migawki - padnie bateria podtrzymująca.
    Pozdrawiam,
    Michał

Początki nałogu

Domyślnie

Policz ile widziales zdjec uszkodzonych obudow xxxd i narzekan na faktyczne uszkodzenia - osobiscie nie znam, a rozne dziwne niespasowania xxd chodza po sieci. Zreszta idz do sklepu i popros o pokazanie 40d zobaczysz ze w rzeczywistosci robi wrazenie taniego plastiku, daleko odbiegajacego od 10d.

Nie znam przypadku zeby po upadku xxxd roztrzaskal sie, nawet z zadnymi peknieciami sie nie spotkalem. Wbrew roznym sluchom, plastkik xxxd jest doskonale spasowany i nic nie trzeszczy, jedyna wada to ten nieszczesny maly uchwyt ale po dokupieniu chocby taniego chinskiego zamiennika gripa powiedzialbym ze trzyma sie go nieraz lepiej nizli serie xxd

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

W normalnym użytkowaniu raczej ciężko będzie coś popsuć.. moje 350D doskonale sobie cały czas radzi, kolega ma 300D i też nie narzeka
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

towarzysz kubaj chyba troche sobie pomylil wstawianie x-ów ) czyzbysmy leczyli kompleks nadmiaru x-ów w nazwie aparatu?? niestety ale tutaj gra odwrotna zasada tzn im mniej tym lepiej i tego nie zmienisz )

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

Domyślnie

no ja na swoje 350d zrobiłem ok 12tys zdjec z lampa i tylko plastki sie letko stopił wiec jest ok
    5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    Nie znam przypadku zeby po upadku xxxd roztrzaskal sie, nawet z zadnymi peknieciami sie nie spotkalem.
    To może napisz jeszcze ile znasz przypadków upadków xxxD, bo jeśli dwa z wysokości 20cm na dywan, to powiedziałbym, że próbka nie była zbyt reprezentatywna.
    Ostatnio edytowane przez Viracocha ; 26-04-2008 o 17:50

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

stultus - gdzie się plastik STOPIŁ? W serii te 12 tys zrobiłeś?
    Pozdrawiam,
    Michał

Początki nałogu

Domyślnie

@bajrut

Jestem na grupie wybitnie sprzetwej wiec licze sie ze odpowiedz wzbudzi niezdrowa ekscytacje, z namaszczeniem czytam jak od kilku miesiecy jak polski lud kupuje 40d, zainteresowany fenomenem podreptalem do sklepu zeby zobaczyc namacalnie sprzet - wynik byl taki jak opisalem, obudowa 40d wydala mi sie delikatnie mowiac niezachwycajaca, byc moze spowodowane to bylo licznymi superlatywami jakimi jest aparat opisywany - owszem body ok i po cash backach tani ze tylko brac, ale to jednak nie do konca to a i maly palec tez ucieka pod puszke, za to z gripem jest juz lekko duze. Kazdemu wedlug potrzeb. Pozatym to tylko puszka - jak wyjdzie nowa wersja to od zera zacznie sie narzekanie jaki to AF w 40d byl niewystarczajacy od 10d tak bylo to i z tym modelem tez bedzie. Wolalbym miec 300d i 2-3 eLki nizli 40d i ciagle latac z 50 mkII

@Viracocha

wlasnie ile a przeciez wiecej canon sprzedaje xxxd anizeli xxd, przynajmniej tak mi sie wydaje a jednak nie slychac zeby byly jakies problemy z plastikiem xxxd

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Kubaj ponieważ miałem wiekszość xxxd i xxd body to mogę sporo na ten temat powiedzieć. Niestety jakość plastiku w xxxd jest gorsza niż xxd nie mniej oba body są dobrze wykonane. Trwałość? Dobre pytanie, nie miałem nigdy kłopotów ale moje body miały po 8-15 kklapnięć migawki kiedy je zmieniałem. Koledzy użytkujący nadal xxx/xxd nie narzekają czasem tylko ktoś tam wymieni migawkę ale to powyżej 50 kklapnięć.
    O sprzęt trzeba dbać i nie znam osobiście przypadku upadku sprzętu.

Tak eLka to dobre szkło, ćwiczyłem kiedyś wytrzymałość Sigmy na upadek z wysokości 1 metra na chodnik...wytrzymała i działa do dziś.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów