Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Autofocus i kadrowanie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paul80 Zobacz posta
    Mam pytanie odnośnie autofcusa, jak to w końcu z nim jest, bo instrukcja nic nie mówi na ten temat.

Chodzi o to ,że jak złapiemy ostrość powiedzmy na oku i przekadrujemy ,to wedle tego co wyczytałem na forum , fotka ma duże prawdopodobieństwo iż będzie nieostra.Mnie się to chyba potwierdza jak oglądam moje fotki,a jak jest w rzeczywistości w zestawieniu z instrukcją.Jestem nieco rozczarowany ostrością
    fotek ,a wcześniej miałem Fuji 6500 i ostrość była jak dla mnie super ,tylko szumy mi się nie podobały.Proszę was o prostą receptę jak z tego kita wycisnąć maksymalną ostrość i jak kadrować ,aby nie tracić ostrości.:-( :-( :-(
    To bardzo proste nie ustawiaj ostrości na oku tylko na oko i po problemie. Ja bym dał jeszcze przysłonę 8
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez prezes81 Zobacz posta
    Ja też mam problemy z ostrością. Głównie kiedy chce zrobic zdjęcie tak żeby ująć w kadrze całą osobe. Ustawiam ostrość, przytrzymuje spust migawki przesuwam aparat na odpowiedni kadr i cyk. Patrze na fote - mydło Dodam że mam 400d i sigme 17-70. Zdarza się to głównie w kiepskich warunkach oswietleniowych. Zazwyczj ustawaim paramatry na ISO 400, przysłona 4,5 czas: to w zależności od tego jak jest ciemno, ale nie krótszy niż 1/100 żeby nie ruszyć. Może coś poradzicie???
    To nie ruszaj! Ile masz wzrostu?
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 26-04-2008 o 16:19 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów