Holder jest uniwersalny.
Zmieniasz jedynie adaptery (takie metalowe pierścienie nakręcane na obiektyw i wsuwane w holder) - gdyż występują w różnych wersjach (średnica gwintu).
Holder jest uniwersalny.
Zmieniasz jedynie adaptery (takie metalowe pierścienie nakręcane na obiektyw i wsuwane w holder) - gdyż występują w różnych wersjach (średnica gwintu).
zamawiając pomyśl od razu o dekielku. Ja byłem przekonany ze wykorzystam ten ktory miałem ale niestety cokin na wszystkim chce zarobić i nie zrobil żadnych nacięc na pierścieniu żeby pasowały te uniwersalne dekielki tylko trzeba kupować specjalne do systemu.
Chyba że za każdym razem chcesz odcręcac całość.![]()
30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki
Że tak odświeżę wątek. Mam dwie kwestie:
Czy szara połówka jest dobrym rozwiązaniem w fotografii architektury? Jeśli tak to jaka?
I czy można ową szarą połówkę mieszać z polarem?
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
No wiesz i jednego i drugiego nikt Ci nie zabroni stosować tylko nie widzę większego sensu stosować połówkę w architekturze choć kto wie może i bywają takie sytuacje gdzie taka połówka spełni swoje zadanie zważ to że połówki maja różną gradacje jedna są mocniejsze inne słabsze ponadto zakończenie gradacji tez jest inne albo twarde albo miękki ponadto nie wiem na co się zdecydujesz jeśli coś w stylu Cokin lub Hitech będziesz miał większe pole manewru ,nakręcana bardzo ogranicza . Polar + połówka hmm sporo przyciemnisz i czas się wydłuży ale jeśli chcesz się pobawić to czemu nie ,rezultaty sam zobaczysz.
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."