piłkarze nożni najfajniesi.
piłkarze nożni najfajniesi.
A to zależy, co kto lubi
43- niezłe ujęcie
44. Eliminacje Mistrzostw Polski juniorów młodszych: SALOS Szczecin - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski:
45. Eliminacje Mistrzostw Polski juniorów starszych: Pogoń Szczercin - Gwarek Zabrze:
46. Eliminacje Mistrzostw Polski juniorów starszych: Pogoń Szczercin - Gwarek Zabrze:
PS. Oryginały mają lepszą jakość, tutaj dałem mocniejszą kompresję aby zdjęcia nie przekraczały 150-180 KB.
Zdjęcia coraz lepsze. 46 byłoby najlepsze gdyby nie tło, które bardzo rozprasza i konkuruje z pierwszym planem.
"Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"
oOOo sport, czyli to co lubie najbardziej!
44 - zdjecie poprawne jest akcja, widac twarze zawodnikow, lecz jest to zdjecie nie ostre i kontrastu prakuje, pozatym piklarze leca w lewo a to znaczy ze trzeba zdjecie wyprostowac
45 - bardoz dobre, jest dynamika, ostrosc wmiare ok, pozatym troszke rozjasnij i dodaj troszeczke kontrastu
46 - nie podoba mi sie to zdjecie, jest nie ostre, tlo do ****, kontrastu brakuje
zdjecia wywiaraja pozytywne wrazenia ale to jednak nie jest to, patrzac na Twoja stopne wnioskuje ze w uzyciu byl 70-200/2.8 tylko po tych zdjeciahc nie widac tego szkla, czemu uzywasz tak wysokich przyslon? i dlugich czasow? czasem lepiej zamrozic ruch niz miec rozmyte nie ostre zdjecie. pozatym zdjecia sa robione w dzien. powodzenia
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
44 i 46 dość mocny crop, więc dlatego może nie do końca udane technicznie. Zabrakło mi milimetrów z eLce, a było 200 mm.
Co do tła w 45 to gdybym przewidział taką sytuację to bym gdzie indziej stał, żeby było ładne tło.![]()
44, faktycznie trzeba by wyprostować, ale dosłownie minimalnie 0,5 stopnia w prawo.
Wszystkie zdjęcia był robione przy słabych warunkach oświetleniowych, silne opadowe chmury, godzina 18-20 więc szarówka. Zdjęcia mają Exify.
44 ISO 800, 1/1000s bo krócej się nie dało, f/2.8
45 ISO400, 1/2000s, f/4
46 ISO400, 1/2500s, f/4
Nie lubię pokazywania ruchu rozmazaniami czegokolwiek, tła, piłki, nogi czy czegokolwiek. Więc stosuję f 2.8 do 3.5 max 4 (najlepiej 3.2), ruch w miarę możliwości jest zamrażany.
PS. Tutaj są zdjęcia robione w dobrych warunkach oświetleniowych, od razu inna kolorystyka zdjęć. http://www.canon-board.info/showpost...4&postcount=22
47. Pogoń Szczecin - Arka Gdynia. Eliminacje Mistrzostw Polski juniorów starszych. Klasyka.
48. Pogoń Szczecin - Arka Gdynia. Eliminacje Mistrzostw Polski juniorów starszych
49. Pogoń Szczecin - Arka Gdynia. Eliminacje Mistrzostw Polski juniorów starszych
PS. Tak jak wcześniej. Kompresja PS 8, więc słabo.
Ostatnio edytowane przez C80 ; 03-07-2008 o 09:21
50. Finał Pucharu Polski na szczeblu woj. Zachodniopomorskiego. Kotwica Kołobrzeg - Dąb Dębno. Klasyka
51. Finał Pucharu Polski na szczeblu woj. Zachodniopomorskiego. Kotwica Kołobrzeg - Dąb Dębno.
52. Finał Pucharu Polski na szczeblu woj. Zachodniopomorskiego. Kotwica Kołobrzeg - Dąb Dębno
53. uwielbiampoza bramkarza niezwykła, mam nadzieje, że był wystarczająco rozciągniety...