a czy nie wystarczy ci jakiś system blogowy z możliwością umieszczania grafik?
a czy nie wystarczy ci jakiś system blogowy z możliwością umieszczania grafik?
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
Ja mogę zaproponować Ci przegooglanie sieci z hasłem "CMS" - powinien wystarczyć jak dla Ciebie np. Wordpress lub SNews - można doinstalować galerię , jest masa szablonów na podstawie których możesz łatwo sam zrobić layout
40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...
studioad.pl - projektowanie stron internetowych
serwery www bez limitów
Dla mnie "nie znam się" znaczy że gość się nie zna i potrzebuje klikacza i tyle, ewentualnie WYSWIG a ty mu CMSa na sqlu i php polecasz.. pewnie że to lepsze o tyle że można potem dowolnie rozbudowywać ale to już inna liga..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
do obsługi cms-ów potrzebujesz tyle samo znajomości sql'a i php co do obsługi wyswig'ów...
ciągniesz sobie paczkę z cms, rozpakowujesz, kopiujesz na serwer i masz stronę działającą... chcesz inny layout - pobierasz, kopiujesz na serwer i zrobione, później tylko klikasz na stronie link administratora i dodajesz co tylko chcesz dodać lub zmieniasz co chesz zmienic.
Chcesz zmienić layout na własny - pobierasz sobie szablon który odpowiada Ci układem i bez grzebania w nim ,po prostu podmieniasz grafiki na swoje zostawiając oryginalne nazwy z szablonu.
Moim zdaniem poświęcając 20 minut na przeczytanie instrukcji instalacji i obsługi można spokojnie takie coś zainstalować i obsługiwać.
Oczywiście nie mam tu na myśli kombajnów typu joomla, mambo itp
40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...
studioad.pl - projektowanie stron internetowych
serwery www bez limitów
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
jedyne wyjscie z tej sytuacji to zalozenie ew. bloga na http://wordpress.com/ nic nie trzeba instalowac. rejestrujesz sie, wybierasz sobie layout i masz, obsluga wrecz banalna (poza znajomoscia angielskiego). wedlug mnie jest to jedyne wyjscie przy podanych zalozeniach, kazde inne odstepstwo w samodzielnosci bedzie juz wymagalo znajomosci technologi ktora kryje sie pod magicznym skrotem www
jak mawia maksyma "nie ma nic za darmo, trzeba cos od siebie dac zeby cos miec"
w kazdym razie zycze powodzenia w poszukiwaniach, punkt wyjscia juz masz
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L