Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: w czym zrobić prostą stronkę www?

Domyślnie

a czy nie wystarczy ci jakiś system blogowy z możliwością umieszczania grafik?
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Domyślnie

Ja mogę zaproponować Ci przegooglanie sieci z hasłem "CMS" - powinien wystarczyć jak dla Ciebie np. Wordpress lub SNews - można doinstalować galerię , jest masa szablonów na podstawie których możesz łatwo sam zrobić layout
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dla mnie "nie znam się" znaczy że gość się nie zna i potrzebuje klikacza i tyle, ewentualnie WYSWIG a ty mu CMSa na sqlu i php polecasz.. pewnie że to lepsze o tyle że można potem dowolnie rozbudowywać ale to już inna liga..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

do obsługi cms-ów potrzebujesz tyle samo znajomości sql'a i php co do obsługi wyswig'ów...
    ciągniesz sobie paczkę z cms, rozpakowujesz, kopiujesz na serwer i masz stronę działającą... chcesz inny layout - pobierasz, kopiujesz na serwer i zrobione, później tylko klikasz na stronie link administratora i dodajesz co tylko chcesz dodać lub zmieniasz co chesz zmienic.

Chcesz zmienić layout na własny - pobierasz sobie szablon który odpowiada Ci układem i bez grzebania w nim ,po prostu podmieniasz grafiki na swoje zostawiając oryginalne nazwy z szablonu.

Moim zdaniem poświęcając 20 minut na przeczytanie instrukcji instalacji i obsługi można spokojnie takie coś zainstalować i obsługiwać.

Oczywiście nie mam tu na myśli kombajnów typu joomla, mambo itp
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poss Zobacz posta
    do obsługi cms-ów potrzebujesz tyle samo znajomości sql'a i php co do obsługi wyswig'ów...
    ciągniesz sobie paczkę z cms, rozpakowujesz, kopiujesz na serwer i masz stronę działającą... chcesz inny layout - pobierasz, kopiujesz na serwer i zrobione, później tylko klikasz na stronie link administratora i dodajesz co tylko chcesz dodać lub zmieniasz co chesz zmienic.

Chcesz zmienić layout na własny - pobierasz sobie szablon który odpowiada Ci układem i bez grzebania w nim ,po prostu podmieniasz grafiki na swoje zostawiając oryginalne nazwy z szablonu.

Moim zdaniem poświęcając 20 minut na przeczytanie instrukcji instalacji i obsługi można spokojnie takie coś zainstalować i obsługiwać.

Oczywiście nie mam tu na myśli kombajnów typu joomla, mambo itp
    Tylko musisz mieć serwer z php i mysqlem - co już nie jest takie oczywiste, żeby podmieniać grafikę trzeba ją znaleźć itp.. nie mówię że się nie da czy że jest to duży problem ale dla kogoś kto się nie zna i nie chce się znac to porywanie się z motyką na słońce..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

jedyne wyjscie z tej sytuacji to zalozenie ew. bloga na http://wordpress.com/ nic nie trzeba instalowac. rejestrujesz sie, wybierasz sobie layout i masz, obsluga wrecz banalna (poza znajomoscia angielskiego). wedlug mnie jest to jedyne wyjscie przy podanych zalozeniach, kazde inne odstepstwo w samodzielnosci bedzie juz wymagalo znajomosci technologi ktora kryje sie pod magicznym skrotem www

jak mawia maksyma "nie ma nic za darmo, trzeba cos od siebie dac zeby cos miec"

w kazdym razie zycze powodzenia w poszukiwaniach, punkt wyjscia juz masz
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów