Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
niestety wszystkie "mądre" słowa które m.in ja i koledzy na temat warsztatu fotograficznego w wątku o portretach ci podsunęli, poszły na marne ...
(...)
naprawdę coraz bardziej mnie rozczarowujesz... systematycznie OLEWASZ zasadę złotego podziału i jakiekolwiek wskazówki odnośnie kompozycji, zasuwasz kolejne przypadkowe pstryki + jakieś nieudolne eksperymenty z zoom'owaniem ...
VanMurder! Gdyby nauczanie było takie proste, gdyby wystarczyło napisać lub powiedzieć, co i jak - świat byłby pełen dobrze nauczonych, a nie jest. Uczenie ludzi to trudna rzecz, uczenie się - też trudna. Allgsm się uczy, kombinuje, zapomina, próbuje, a przy tym nie uraża się. Kiedyś zrobi dobre zdjęcie, trochę przypadku, trochę szczęścia - uwierzy w siebie i dalej już łatwiej mu pójdzie. Nauczy się, jestem pewna. Nie skreślajcie go.

pewnie to nie zrobi na tobie żadnego wrażenia ale to mój ostatni wpis w twojej galerii - po prostu szkoda czasu ...
Nie szkoda VanMurder! Nas także uczono, też zapominaliśmy lub nie docenialiśmy dobrych rad, ale próbowaliśmy i na własnych błędach, a także dzięki cierpliwości naszych nauczycieli - czegoś się nauczyliśmy jednak

na koniec jedno zdanie które powiedział mi mój mentor: prawie każdy jest w stanie zrobić dobre zapierające dech w piersiach zdjęcie ... tylko dobrym fotografom nie wychodzą one przez przypadek ...
Prawda! Ale na to trzeba dużej wiedzy i praktyki, wiedzę można zdobyć dość szybko, ale na praktykę czyniącą mistrza trzeba lat. Ja zaczęłam dwa lata temu, zdjęcia - o ile mi w ogóle wychodzą - to wciąż dzięki szczęśliwym przypadkom... A Allgsm dopiero zaczął...