Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [allgsm.pl]Koncert

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Nie słuchaj unicorna78 - chyba cie nie lubi :-)
    popmart ma absolutną rację. Jak na początek foty są całkiem przyzwoite.
    I nie poddawaj się, rób zdjęcia, rób, rób... bo tylko tak się nauczysz więcej.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Heja! allgsm.pl kopę lat widzę że z żoną nie wyszło ... i na "granie" cię wzięło ...
    w pierwszej chwili jak zobaczyłem twoją nową galerie to pomyślałem dokładnie to co Unicorn ... ale po chwili ochłonąłem ...

niestety wszystkie "mądre" słowa które m.in ja i koledzy na temat warsztatu fotograficznego w wątku o portretach ci podsunęli, poszły na marne ...

zacznę nudzić jak stary dziadek, ale przypominają mi się polskie przysłowia i idiomy "z motyką na Księżyc ", "nie od razu Kraków zbudowali", wcześniej cytowane: "grochem o ścianę", "zastaw się a postaw się"

widzę że potrzeba pochwalenia się nowymi pstrykam, jest większa niż chęć nauki czegokolwiek ... co będzie następne ? zdjęcia podwodne, akty?, zdjęcia astronomiczne ?

naprawdę coraz bardziej mnie rozczarowujesz... systematycznie OLEWASZ zasadę złotego podziału i jakiekolwiek wskazówki odnośnie kompozycji, zasuwasz kolejne przypadkowe pstryki + jakieś nieudolne eksperymenty z zoom'owaniem ...

pewnie to nie zrobi na tobie żadnego wrażenia ale to mój ostatni wpis w twojej galerii - po prostu szkoda czasu ...

na koniec jedno zdanie które powiedział mi mój mentor: prawie każdy jest w stanie zrobić dobre zapierające dech w piersiach zdjęcie ... tylko dobrym fotografom nie wychodzą one przez przypadek ...

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Miałeś kaprys, to wszystko, ktoś Ci powiedział, że będzie z Ciebie "fotograf" a Ty w to uwierzyłeś, ostatnia moja dobra rada dla Ciebie: sprzedaj sprzęt i kup sobie konsole do gier, lepiej na tym skorzystasz, bo kiedy sam to zrozumiesz nie będzie już wiele wart.
    Takie rady są żałosne i świadczą o braku kultury.
    Ostatnio edytowane przez MariuszM ; 26-04-2008 o 08:48
    Biegam, bo lubię

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Żałosne to jest, poniżej pasa.
    fakt jest ta wypowiedź trochę hardcorowa, ale niestety Mariusz nie jesteś w "temacie" jakbyś przeczytał w całości pierwszy "wątek portretowy" założony przez kolegę allgsm.pl to zrozumiałbyś Unicorn'a...

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Van murder to nie chodzi o to ,ze nie wyszl oz portretem i wziolem sie za koncert. Ja wcale sie nie poddalem z portretem, ale ostatnio zadziej "widujemy" sie z zona ,no i brak czasu, praca 7 dni w tygodniu od 8 do 19 (bron boze nie tlumacze sie) dlatego nie robilem ostatnio portretow. Znajomi grali na tym koncercie i zaprosili mnie ,wiec pomyslalem ,ze pstrykne fotki dla treningu. Wkoncu wiekszosc pisze "pstrykaj pstrykaj i jeszcze raz pstrykaj" wiec pstrykam ;-) Co do waszych rad oczywiscie czytam wyciagam wnioski, najwidoczniej trzeba mi wbic 100 razy do glowy zebym zapamietal ;-) Van podwodnych zdjec napewno nie bedzie ;-) ale inne pewnie tak ,niestety tak jak pisalem brak czasu wymusza na mnie focenie w roznych warunkach i roznych rzeczy. Ktos napisal w watku "pierwsze kroki z portretem" "po cholere sie wzioles za oswietlenei studyjne" no wlasnie chyba juz wiadomo dlaczego. Wiem ,ze czesc zdjec jest poruszona, dosyc ciemno bylo iso 1600 a ja mam chyba trzesawke ;-) Tym bardziej ,ze wszystkie byly robione po 4 pivkach

Wrzucam jesccze kilka ,zebyscie mogli sobie pojezdzic ;-)

Aha i jesli to mozliwe oczywiscie, prosil bym jak zwykle o uwagi i sugestie jak zrobic jak skadrowac, a nie co mam sprzedac a czego nie
    Ostatnio edytowane przez allgsm ; 26-04-2008 o 09:54
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

Kilka zdjęć mi się podoba tylko szkoda, że wszystkie są podobne... Robione z tego samego miejsca, praktycznie ten sam kadr.
    Nie ma zdjęciach ludzi. Na ostatnim miałeś zamyślonego mężczyznę i muzyka można było to wykorzystać takie jest moje zdanie ktoś może mieć inne

A co do piwek to albo pstrykanie albo piwka

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    niestety wszystkie "mądre" słowa które m.in ja i koledzy na temat warsztatu fotograficznego w wątku o portretach ci podsunęli, poszły na marne ...
    (...)
    naprawdę coraz bardziej mnie rozczarowujesz... systematycznie OLEWASZ zasadę złotego podziału i jakiekolwiek wskazówki odnośnie kompozycji, zasuwasz kolejne przypadkowe pstryki + jakieś nieudolne eksperymenty z zoom'owaniem ...
    VanMurder! Gdyby nauczanie było takie proste, gdyby wystarczyło napisać lub powiedzieć, co i jak - świat byłby pełen dobrze nauczonych, a nie jest. Uczenie ludzi to trudna rzecz, uczenie się - też trudna. Allgsm się uczy, kombinuje, zapomina, próbuje, a przy tym nie uraża się. Kiedyś zrobi dobre zdjęcie, trochę przypadku, trochę szczęścia - uwierzy w siebie i dalej już łatwiej mu pójdzie. Nauczy się, jestem pewna. Nie skreślajcie go.

pewnie to nie zrobi na tobie żadnego wrażenia ale to mój ostatni wpis w twojej galerii - po prostu szkoda czasu ...
    Nie szkoda VanMurder! Nas także uczono, też zapominaliśmy lub nie docenialiśmy dobrych rad, ale próbowaliśmy i na własnych błędach, a także dzięki cierpliwości naszych nauczycieli - czegoś się nauczyliśmy jednak

na koniec jedno zdanie które powiedział mi mój mentor: prawie każdy jest w stanie zrobić dobre zapierające dech w piersiach zdjęcie ... tylko dobrym fotografom nie wychodzą one przez przypadek ...
    Prawda! Ale na to trzeba dużej wiedzy i praktyki, wiedzę można zdobyć dość szybko, ale na praktykę czyniącą mistrza trzeba lat. Ja zaczęłam dwa lata temu, zdjęcia - o ile mi w ogóle wychodzą - to wciąż dzięki szczęśliwym przypadkom... A Allgsm dopiero zaczął...

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Takie rady są żałosne i świadczą o braku kultury.
    Domyślam się, że wydajesz swoją opinie na podstawie tej jednej wypowiedzi, a temat miał miejsce w innym wątku tego forum, proponuję poczytać a dopiero później wydawać opinię!
    Co do braku kultury... no miło mi, nie twierdze, jednak to kwestia braku cierpliwości a nie kultury, każdy zasługuje na drugą szanse, jednak nie w nieskończonośc tym bardziej, jeśli dana osoba usilnie demonstruje podążanie złą ścieżką i kompletnym brakiem chęci do jej zmiany??:
    Z tym, że są żałosne to się zgodze ale tym samym adekwatne do postępowania "pewnej" osoby, ja w każdym razie odpuszczam (wrzucam na luz). Dobrze jest wiedzieć, że są jeszcze ludzie, którzy nie boją się napisać o tym co myślą, i może mniej drastyczne ale wyrażają swoją opinie obiektywnie, z tego miejsca wielki szczacunek do AdamaM

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Wiem ,ze czesc zdjec jest poruszona, dosyc ciemno bylo iso 1600 a ja mam chyba trzesawke Tym bardziej ,ze wszystkie byly robione po 4 pivkach
    Ta.... trzęsawke po czterech piwach nie pij tyle to może zdjęcia nie beda poruszone?:>
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

ooo i ala janosz od jajecznicy się znalazła
    allgsm proszę chociaż przebirz zdjęcia tu akurat się zgodze z kolegami ze wrzucasz co popadnie. No sam przeleć te zdjęcia, niektóre może i z innym nuemrem masz w komputerze ale ewidentnie się powtarzają. Wyrzucaj nieostre (np te gdzi eten pan rece sklada), te ktore sie powtarzaja (te z nasluchwianiem publiki (sam wybierz ktory kadr lepszy).
    Myślę, że gdybyś je przebrał, ułożył jakoś potęgując np emocje u głównego aktora tych zdjęć to zdjęcia zostałyby zupelnie inaczej odebrane. A teraz uciszam się..ide skanować moje jedyne foty koncertowe zrobione jeszcze zenitem okolo 8 lat temu....i teraz po mnie pojadą
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów