Chłopie, nie wyszły Ci portrety mimo wielu rad i wskazówek, to teraz mieszasz na koncertach? Złap sie za kwiatki, za cokolwiek prostego, zrób dobre zdjęcie i kombinuj dalej. Zaczynasz przygodę z fotografią od d. strony. Od trudnych tematów.
Chłopie, nie wyszły Ci portrety mimo wielu rad i wskazówek, to teraz mieszasz na koncertach? Złap sie za kwiatki, za cokolwiek prostego, zrób dobre zdjęcie i kombinuj dalej. Zaczynasz przygodę z fotografią od d. strony. Od trudnych tematów.
Tak efekt zoomowania byl zamierzony jak najbardziej, co do manewru fakt bylo ciezko sala malutka i ciemna, wszystkie na iso 1600. I wszystko oswietlone pomaranczowy swiatlem ;-)
Dodaje nastepne:
Co do efektu zoomowania ,hmm pomylilem foty ;-) miala byc ta :
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
Zawiodłem się :sad: na Tobie, myślałem, że jak Ci pojade po ambicji to staniesz na głowie ale mi udowodnisz, że się myle, ale Ty się poddałeś i stwierdziłeś mam w d... portrety zabiore się za koncerty. Nie chcesz się uczyć! Miałeś kaprys, to wszystko, ktoś Ci powiedział, że będzie z Ciebie "fotograf" a Ty w to uwierzyłeś, ostatnia moja dobra rada dla Ciebie: sprzedaj sprzęt i kup sobie konsole do gier, lepiej na tym skorzystasz, bo kiedy sam to zrozumiesz nie będzie już wiele wart.
Van murder to nie chodzi o to ,ze nie wyszl oz portretem i wziolem sie za koncert. Ja wcale sie nie poddalem z portretem, ale ostatnio zadziej "widujemy" sie z zona ,no i brak czasu, praca 7 dni w tygodniu od 8 do 19 (bron boze nie tlumacze sie) dlatego nie robilem ostatnio portretow. Znajomi grali na tym koncercie i zaprosili mnie ,wiec pomyslalem ,ze pstrykne fotki dla treningu. Wkoncu wiekszosc pisze "pstrykaj pstrykaj i jeszcze raz pstrykaj" wiec pstrykam ;-) Co do waszych rad oczywiscie czytam wyciagam wnioski, najwidoczniej trzeba mi wbic 100 razy do glowy zebym zapamietal ;-) Van podwodnych zdjec napewno nie bedzie ;-) ale inne pewnie tak ,niestety tak jak pisalem brak czasu wymusza na mnie focenie w roznych warunkach i roznych rzeczy. Ktos napisal w watku "pierwsze kroki z portretem" "po cholere sie wzioles za oswietlenei studyjne" no wlasnie chyba juz wiadomo dlaczego. Wiem ,ze czesc zdjec jest poruszona, dosyc ciemno bylo iso 1600 a ja mam chyba trzesawke ;-) Tym bardziej ,ze wszystkie byly robione po 4 pivkach![]()
Wrzucam jesccze kilka ,zebyscie mogli sobie pojezdzic ;-)
Aha i jesli to mozliwe oczywiscie, prosil bym jak zwykle o uwagi i sugestie jak zrobic jak skadrowac, a nie co mam sprzedac a czego nie![]()
Ostatnio edytowane przez allgsm ; 26-04-2008 o 09:54
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
Domyślam się, że wydajesz swoją opinie na podstawie tej jednej wypowiedzi, a temat miał miejsce w innym wątku tego forum, proponuję poczytać a dopiero później wydawać opinię!
Co do braku kultury... no miło mi, nie twierdze, jednak to kwestia braku cierpliwości a nie kultury, każdy zasługuje na drugą szanse, jednak nie w nieskończonośc tym bardziej, jeśli dana osoba usilnie demonstruje podążanie złą ścieżką i kompletnym brakiem chęci do jej zmiany??:
Z tym, że są żałosne to się zgodze ale tym samym adekwatne do postępowania "pewnej" osoby, ja w każdym razie odpuszczam (wrzucam na luz). Dobrze jest wiedzieć, że są jeszcze ludzie, którzy nie boją się napisać o tym co myślą, i może mniej drastyczne ale wyrażają swoją opinie obiektywnie, z tego miejsca wielki szczacunek do AdamaM![]()
Ta.... trzęsawke po czterech piwachWiem ,ze czesc zdjec jest poruszona, dosyc ciemno bylo iso 1600 a ja mam chyba trzesawke Tym bardziej ,ze wszystkie byly robione po 4 pivkachnie pij tyle to może zdjęcia nie beda poruszone?:>
Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.