A ja, jako kompletny laik chciałem zapytać? Jak załatwić taką akredytacje?
Byłem w tamtym roku na OFF FESTIVAL w Mysłowicach (fajna impreza - koncerty na trzech scenach jednocześnie przez 2 dni) chciałem wejść z lustrzanką, niestety nie zostałem wpuszczony bo nie mam akredytacji (nie można było wejść nawet z kompaktem powyżej 5 mpix. - niezłe przepisy). Musze pracować dla jakiejś redakcji żeby dostać akredytacje, czy wystarczy wcześniej zgłosić sie do organizatora i jako amator też dostane takową (oczywiście wszystkie zdjęcia mógłbym udostępnić potem organizatorowi).
Interesuje mnie to bo chciałbym się wybrać na Plus Liga Kobiet - Liga Siatkówki i nie wiem czy moge jechać w ciemno, kupić bilet i wejść z aparatem, robić zdjęcia (oczywiście z ograniczeniami, bo wiem że będe miał problem z przemieszczaniem się po hali), czy musze to jakoś wcześniej załatwić, Jak?
A może można się zapisać bezpłatnie do jakiejś firmy, która będzie miała prawa do publikacji moich zdjęć, a w zamian ja będe powoływał się na nich by wejść/załatwiać wejście na miejsce przeznaczone do fotoreporterów. (między innymi od tego uwzględniam kupno szkła C70-200/2.8 może z IS. Jak to wszystko wygląda w praktyce?