Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Rozmyte Punkty AF

Foto_graf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    No to matówka do wymiany chyba. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
    Ostrzy prawidłowo więc tragedii nie ma ale takie mało to estetyczne

noc7
    Guest

Domyślnie 40D problem ;/

Witam, wlasnie kupilem 40D. Podpialem kita 18-55 by sprawdzic czy wszystko ok i niby tak ale gorny punkt AF gdy zlapie ostrosc to nad nim pojawia sie czerwona "poswiata". Na innych punktach AF tego nie ma.. to normalne ?

Domyślnie

to wynika chyba z konstrukcji aparatu, a dokładniej kąta ustawienia lustra - ja sprawdziłem i też mi się pojawia kropa ponad AF-em i tylko ponad górnym (zauważyłem to dopiero jak opisałeś - bo wcześniej nie miałem nigdy górnego włączonego )
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

noc7
    Guest

Domyślnie

uffffff a juz myslalem , ze cos nie tak w takim razie zostawie to przy okazji kiedys tam zajde do Czapskich niech zerkna

pozdrawiam

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noc7 Zobacz posta
    Witam, wlasnie kupilem 40D. Podpialem kita 18-55 by sprawdzic czy wszystko ok i niby tak ale gorny punkt AF gdy zlapie ostrosc to nad nim pojawia sie czerwona "poswiata". Na innych punktach AF tego nie ma.. to normalne ?
    U mnie jest tak samo i to tylko nad górnym punktem. Ostatnio zauważyłem i myślałem, że matówka jest źle wsadzona.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poss Zobacz posta
    to wynika chyba z konstrukcji aparatu, a dokładniej kąta ustawienia lustra - ja sprawdziłem i też mi się pojawia kropa ponad AF-em i tylko ponad górnym (zauważyłem to dopiero jak opisałeś - bo wcześniej nie miałem nigdy górnego włączonego )
    Potwierdzam ; ] mi też sie górny "podwójnie" zaświeca wiec to chyba norma w 40d

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noc7 Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    U mnie jest tak samo i to tylko nad górnym punktem. Ostatnio zauważyłem i myślałem, że matówka jest źle wsadzona.
    Cytat Zamieszczone przez Peie Zobacz posta
    Potwierdzam ; ] mi też sie górny "podwójnie" zaświeca wiec to chyba norma w 40d
    kurcze ja też tak mam a już myślałem że coś będę musiał z nim robić
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A ja nawet tego nie zauważyłem, mimo że mam oko do takich szczegółów... może dlatego, że w ogóle nie korzystam z górnego
    EN57D DIGITAL.

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Ustaw ostrzenie na centralny i po temacie
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Krystek86
    Guest

Unhappy Matówka i punktyAF problem...

posiadam 400D
    mam następujący problem jak patrzę przez wizjer widzę tam 9 czarnych kropek w kwadracikach (dziwne prawda ) :P ale koniec żartów, do rzeczy problem polega na tym że podczas łapania ostrości podświetlają się owe kropki na czerwono ....a ja mam tak że jedne punkty (kropki) świecą słabo a inne nie tylko sama kopka ale wszystko w koło łącznie z kwadratem i nawet poza nim jakby ktoś rozlał czerwonego kleksa.... pytanie czy może to być wywołane przez zanieczyszczenia jeżeli tak to czy można to wyczyścić alkoholem? czy można w ogóle samemu to naprawić a jeżeli nie to czy naprawią to w ramach gwarancji bo takową posiadam?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów