Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: 5D i obiektywy

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jesli Sigma 20 f1.8 bedzie wspolpracowala z 5D to na pewno zostaje

myslalem jeszcze o innych, Sigmie lub Tokinie 12-24, albo Canonie 10-22 ale tutaj juz moze sie pojawic problem z mniejsza ogniskowa, tak mysle, jesli blednie, to niech mnie ktos oswieci

pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pabik Zobacz posta
    myslalem jeszcze o innych, Sigmie lub Tokinie 12-24, albo Canonie 10-22 ale tutaj juz moze sie pojawic problem z mniejsza ogniskowa, tak mysle, jesli blednie, to niech mnie ktos oswieci
    przeciez C 10-22 to ef-s .. odpowiednikiem na FF jest 17-40 albo 16-35..

nie wiem jak Sigma i Tokina - moze w jakims przedziale beda dzialac z FF.. np. Tokina 10-17 od 15mm np. dziala bez winiety..

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pabik Zobacz posta
    jesli Sigma 20 f1.8 bedzie wspolpracowala z 5D to na pewno zostaje

pozdrawiam
    Te trzy zoomy to do matrycy z cropem.
    Co do 50/1.4 odczułem różnicę po przesiadce na 5D (z 350D). Oczywiście na korzyść FF - Jakby nie ten sam obiektyw. Aż nie chce się zdejmować. Ostrzy o wiele szybciej i precyzyjniej, lepsza plastyka, doskonale sobie radzie w każdych warunkach. 85/1.8 sama w sobie chyba taka dobra, że po przesiadce nie było takiego zachwytu, ale jokoś jej zakres lepiej mi pasował do cropa, może to kwestia przyzwyczajenia.
    Właśnie kupiłem 16-35/ 2.8 i to mi się podoba. Zoom pięknie oddaje barwy, o świetnej rozdzielczości, nie będę pisał było o tym wiele. Kiedyś bawiłem się 17-85 IS i stąd moje nowe zauroczenie nowym nabytkiem. Mam spacerzooma Tamrona jak w stopce, ale już rzadko po niego sięgam. Sam myślę o jakiejś szerokiej stałce. Napisz potem jak ci pracuje na sigma 20 na nowym body, byłbym wdzięczny.
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Uprawnienia umieszczania postów