Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: 350d + 24-105L

Coś już napisał

Domyślnie

no tak, czyli ustalilismy ze poprawa jakosci bedzie znaczna, co powinno cieszyc
    jesli chodzi o sluby to do tej pory robilem tamronem 28-75 f2,8 i nie ukrywam ze swiatelko bardzo sie przydawalo, generalnie teraz jesliby orientowac sie tylko na imprezy to na pewno 24-70 f2,8 na pewno byloby lepszy, tylko ze ta IS w 24-105 kusi, ech
    Repsol
    Jakaś puszka, jakieś szkło, jakoś idzie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Repsol Zobacz posta
    .....................licze sie z tym ze f4 moze nie wystarczyc a raczej w ciemnych kosciolach na pewno nie wystarczy ale nie samymi slubami czlowiek zyje ..................
    I w kosciele pojdzie o ile sie ma czym dopalic.

Początki nałogu

Domyślnie

Jak masz 580 to oczywiście jest czy dopalić FEL Twoim najlepszym przyjacielem
    Mordo Ty moja !

Coś już napisał

Domyślnie

niestety tylko 430, ewentualnie jakas swieczke moge dostwaic obok
    Repsol

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Używałem 350D z 24-105 jako podstawowego zestawu prawie 2 lata - chodzi super - nie ma co się szczypać - naprawdę polecam.. zerknij u mnie na stronce są przykładowe z takiego tandemu.. z tym szkłem nawet AF w 350tce jakiś taki lepszy niż z kitem
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

zerknalem,niezle niezle
    a co myslisz o 24-70 ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zauwazylem ze odwzorowanie kolorow masz w sRGB, moge zapytac dlaczego nie w Adobe RGB?
    Ostatnio edytowane przez Repsol ; 24-04-2008 o 19:39 Powód: Automerged Doublepost
    Repsol

Miasto
    Kielce

Domyślnie

zerknalem,niezle niezle
    ta fajnie, mnie też się podoba

a co myslisz o 24-70 ?
    Nic nie myślę, nie miałem, nie widziałem, nie chce mi sie przebierać żeby trafić na ostrą sztukę (bo to podobno loteria) - tu kupiłem pierwszy z brzegu jako jeden z pierwszych userów w polsce i efekty jak widać..

zauwazylem ze odwzorowanie kolorow masz w sRGB, moge zapytac dlaczego nie w Adobe RGB?
    Ano dlatego że:
    1. To ustawienie standardowe
    2. Monitor chodzi w sRGB
    3. Nie używam żadnego produktu Adobe (z wyjątkiem readera) więc mi nie potrzebne, mimo że zakres rejestracji jest większy ale ja i tak go nie wykorzytuję

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Używałem 350D z 24-105 jako podstawowego zestawu prawie 2 lata - chodzi super - nie ma co się szczypać - naprawdę polecam.. zerknij u mnie na stronce są przykładowe z takiego tandemu.. z tym szkłem nawet AF w 350tce jakiś taki lepszy niż z kitem
    A nie było Ci za wąsko przy 24mm?
    Canon 50D + dodatki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszard_ochódzki Zobacz posta
    Wg mnie. Gorsze body implikuje (moje ulubione słowo ostatnio) zakup lepszych szkieł żeby nadrobić jakością, ale lepsze body toleruje przeciętne szkła i wychodzi na zero
    (....)
    Gorsze - ale jeśli mowa o 350D to chyba nie w zakresie obrazowania. Ja mogę się zgodzić ze wszystkimi obelgami jakie przeczytałem tu na tym forum o 350-tce ale nie, że jakość obrazowania tego korpusu jest jego słabą stroną. Jak najbardziej ma sens do niego kupowanie jak najlepszych szkieł łącznie ze stałkami. Wtedy tak na prawdę ta matryca pokazuje co jest warta. Do tego zalecałbym daleko idącą ostrożność w formułowaniu tezy jakoby słabość korpusu należało nadrabiać lepszym szkłem. Co od razu "implikuje" myślenie, że do lepszego można pakować badziewie.
    Moim zdaniem obowiązuje tu zasada najsłabszego ogniwa i najlepiej gdy nie jest nim obiektyw.
    Z tego wynika że - tak warto . Tyle że:
    Cytat Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz posta
    ... bo dla mnie jest nieraz za wąsko.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz posta
    Żadko.. przy zdjęciach jakie robię (rodzinne pstryki i orange ekstraklasa) nie mam potrzeby używać szerokich kątów.. jak jechałem w góry to wziąłem kita bo na 18mm jest całkiem przyzwoity..

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Gorsze - ale jeśli mowa o 350D to chyba nie w zakresie obrazowania. Ja mogę się zgodzić ze wszystkimi obelgami jakie przeczytałem tu na tym forum o 350-tce ale nie, że jakość obrazowania tego korpusu jest jego słabą stroną. Jak najbardziej ma sens do niego kupowanie jak najlepszych szkieł łącznie ze stałkami. Wtedy tak na prawdę ta matryca pokazuje co jest warta. Do tego zalecałbym daleko idącą ostrożność w formułowaniu tezy jakoby słabość korpusu należało nadrabiać lepszym szkłem. Co od razu "implikuje" myślenie, że do lepszego można pakować badziewie.
    Moim zdaniem obowiązuje tu zasada najsłabszego ogniwa i najlepiej gdy nie jest nim obiektyw.
    Z tego wynika że - tak warto .
    Dokładnie tak jak piszesz

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów