Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: 70-200 4L - skrzypi jakby był nienaoliwiony

Dopiero zaczyna

Domyślnie

lekki metaliczy dzwiek to naturalne. U mnie poprostu skrzypi jak nie naoliwione zawiasy przy drzwiach. Szklo mam od nowosci i do tej pory spisywało sie rewelacyjnie, tzn nadal sie spisuje ale ...
    no i mam wrazenie ze AF woniej dziala jak ma do przejechania 0d 1,2 do &

To nie jest prowokacja !
    https://www.facebook.com/fotokopacz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Moja 300/4 L też skrzypi . Póki co nie mam pomysłu co z tym zrobić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Miałem dokładnie to samo. Kupiłem używaną eLke, która skrzypiła i wolniej chodziła w całym zakresie (elki na mrozie mogą ostrzyć wolniej i to są dwa zupełnie różne problemy-uwaga do durnych modów). Niestety nie pomogę ci bo wymieniłem na nową. Wcześniej podobny problem miałem z 75-300, ale podobno wystarczyło oddać przeczyszczenia i naoliwienia

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie

Na 99 % masz pęknięte (jedna lub więcej) tulejki teflonowe.
    Wystarszy dośc lekko uderzyć obiektywem.
    Ja w swoim 70-200/2.8 wymienialemje juz dwa razy w ciągu 5 lat.
    Pozdrawiam

Wiesiek

Domyślnie

spróbuj tego

powinno pomóc
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    spróbuj tego

powinno pomóc

W mojej wszystko działa bezszelestnie. Ale jeśli wszystko Ci działa to czy warto wywalać kasę tylko po to żeby pozbyć się skrzypienia ? Chyba że masz na gwarancji.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak mam jeszcze gwarancje i dlatego wyslalem im szkło. Tylko czy teraz oni czegos nie wymysla i nie beda chcieli obciazyc mnie kosztami?

Szkło było uzytkowane ze szczególną pieczołowitością ale ... oni moga wiedziec swoje

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    spróbuj tego

powinno pomóc
    Tutaj pojawia się pierwszy minus z tytułu uszczelniania eLek Nie ma jak naoliwić :P

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Ja w swoim 70-200 f/4 L nie slysze skrzypienia tylko podczas zmiany ogniskowej taki delikatny, metaliczny, suchy poglos, dzwiek. Zaznaczam, to b. ciche odglosy. Smarowania brakuje ? Mam (a wlasciwie obiektyw) to od nowosci. Zadnego problemu z tym zwiazanym i uwazam, ze to naturalne dla tego szkla (chociaz w 17-40 pierscien "chodzi" bardziej miekko - ale to takie wrazenie).

Zdjecia sa OK. Pozdrawiam
    mam dokladnie tak samo. w sumie mi to nie przeszkadza. zdjecia sa ok, wiec nie sapieszy mi sie do serwisu...
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No i mam wiesci z Żytniej - padł auto focus i zeby było ciakweiej gwarancji wystawionej przez sprzedawce ( nie jest to euro gwarancja) nie respektują. W sumie ok. 600 pln opuszcza moj portfel

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów