Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: [akustyk] Holandia, 6:00 rano

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcia Akustyk! Siódme mi tylko nie pasuje, jakby się przypadkiem dostało do zestawu. No i oczywiście 5. zepsułeś tą czerwienią, a szkoda, bo kadr bardzo ujmujący.
    Krowy zabawne
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Manipulacje w PSie mordują fotografię pejzażową, równie dobrze można sobie poskładać zdjęcie z kilku innych, bo niebo nie wyszło a na pierwszym planie brakuje czegoś do zamknięcia kompozycji. Tyle że ma to już ie wiele wspólnego z fotografią.
    Też tak uważam. Zmniejszyć, ew. wyrównać poziomy, podostrzyć, pokazać. Nie mam nic przeciw wyplamkowaniu śladów brudnej matrycy, gdy zdjęcie jest tego warte - przełknęłabym nawet wyplamkowanie puszki po piwie ze zdjęcia lasu na przykład, ale to mniej więcej wszystko.

I jeszcze jedno, w nawiązaniu do slajdów: często, gdy w plener zabieram cyfrankę i kliszaka najlepsze zdjęcia mam z tego drugiego: przemyślane, starannie naświetlone, bez zbędnych kombinacji z kadrami, akurat takie żeby wprost z kliszy zarobić tradycyjną analogowa odbitkę.
    A pewnie - jak jedno naciśnięcie migawki = żywiec, to ma człowiek powody, żeby mysleć przy robocie. Rezultaty myślenia zawsze sa dobre
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 25-04-2008 o 16:27 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów