Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: [akustyk] Holandia, 6:00 rano

Mieszany widok

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    oczywiscie, ze to jest manipulacja. i o tym, ze wielu szanujacych sie fotografow w tej dzialce to robi tez wiem. ale ja nie. mam taka zasade, ze nie tykam zdjecia ponad to co w ACR i ewentualne odplamkowanie. zupelnie dobrze mi sie z tym zyje.

a tak ogolnie, takie manipulacje przez wiele lat nie mialy prawa bytu w fotografii krajobrazowej. jak sie robilo zdjecia na slajdach to zdjeciem koncowym byla naswietlona chemia i tam sie nie dalo robic sztuczek. i trzeba bylo umiec poslugiwac sie glowa i starannie naswietlac, bo inaczej nie bylo co z rzutnika puscic.

sztuka starannego naswietlania i przygotowania zdjecia na etapie ekspozycji dzisiaj ginie w natloku ludzi przeswiadczonych, ze cokolwiek sie sp... to zawse da sie wyszopowac. sek w tym, ze nie zawsze.

ja wiem, ze z mojego niewielkiego malokontrastowego wiatraka da sie w szopce zrobic 14-pietrowy hi-definition stojacy przy plazy w Dubaju. tylko, ze mnie to nie kreci mnie sie podoba jak to wyglada w rzeczywistosci i dobrze mi z tym, ze moje zdjecia sa malokontrastowe kontrast to cecha zdjecia, nie miara jego jakosci

pozdr
    żenada a ja myślałem że od ośmiu lat mamy nowe milenium ...

zasugerowałem Ci poprawki w post-pocesie bo nie dałeś sobie rady z tematem w procesie...

ja piszę o podstawach w obróbce a ty wypisujesz jakieś farmazony o 14-pietrowy hi-definition ... widzę że nadepnąłem na odcisk ...
    spadam!

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    żenada a ja myślałem że od ośmiu lat mamy nowe milenium ...

zasugerowałem Ci poprawki w post-pocesie bo nie dałeś sobie rady z tematem w procesie...

ja piszę o podstawach w obróbce a ty wypisujesz jakieś farmazony o 14-pietrowy hi-definition ... widzę że nadepnąłem na odcisk ...
    spadam!
    Van, mysle ze Ty po prostu przeceniasz niezbednosc PSa w fotografii Z jednej strony mamy Akustyka, ktory woli zeby zdjecia wygladaly naturalnie, tak jak on to widzial, z drugiej takiego Marca Adamusa (vide ostatnia dyskusja o jego galerii). Obaj foca krajobrazy, ale w zupelnie inny sposob. I nie da sie ocenic ktory z tych sposobow jest lepszy. Sa inne i tyle
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uprawnienia umieszczania postów