A jak to jest u kolegow z czasem synchro w 20D? Bo u mnie bynajmniej nie jest to 1/250 tylko 1/200 (z lampa wbudowana) lub 1/125 z lampami studyjnymi... czy to powod zeby sie znowu wybrac do Zezni?
A jak to jest u kolegow z czasem synchro w 20D? Bo u mnie bynajmniej nie jest to 1/250 tylko 1/200 (z lampa wbudowana) lub 1/125 z lampami studyjnymi... czy to powod zeby sie znowu wybrac do Zezni?
"Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"
u mnie z wbudowana 1/250s i z zewnetrzna rowniez - nie wiem jak ze tudyjnymi - niestety nie posiadam.
z wbudowana 1/250 a z zewnetrzna ex580 w trybie h bez ograniczen studyjnymi nie blyskalem... narazie :-)
U mnie 1/250 zgodnie ze specyfikacja. Ze studyjnymi nie wiem - to chyba zalezy od lamp studyjnych? (tzn jakie one maja max synchro?)
Przeciez studyjne jada praktycznie metoda "na agrafke"... Nie ma metody wykrycia przez body ich czasu synchro. Body wysyla impuls "zwierajac"... W druga strone nie ma nic.
Pozatym synchro jest jedno... Tutaj nie ma znaczenia lampa bo i tak jest zawsze duzo szybsza... Chodzi o to zeby body nadazylo otworzyc cala migawke...
Moim zdaniem masz chyba jednak cos pokickane w body...
...