Zacznij od tego że w słoneczny dzień potrenujesz z jakąś przysłoną f16 powiedzmy. Najlepiej jak będziesz ustawiony powiedzmy 45 stopni do jakiegoś płotu. To oczywiście przykład, potrenuj na czym chcesz.
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Jako użytkownik analoga bardzo chwalę sobie opcję podglądu GO jednak zawsze mam problem ze znalezieniem tzn wymacaniem tego przycisku
Jednak ni emialam nigdy problemu z zinterpretowaniem jak to działa...może wnikliwieej instukcje w tym miejscu przeczytalam
POtwierdzam to co napisali przedmówcy.
Gdy puzywasz podgladu to fakt obraz się przyciemnia ale to nie znaczy ze na zdjeicu bedzie ciemniejszy bo chyba jasnym jest, ze wraz ze wzrostem liczby przyslony wydluzamy czas naswietlenia, ktory rekompensuje nam ilosc swiatla?
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Swoją droga nie ma się co dziwić że w EOS-ach xxxD nie wszyscy korzystają z podglądu głębi ostrości bo wizjer jest malutki i bez wciskania przycisku trudno jest określić czy coś jest ostre, a co dopiero przy takim np. f 16 albo więcej kiedy wciśniemy podgląd GO to przynajmniej ja słabo już coś tam widzę. Może w 5D jest inaczej nie miałem możliwości dotąd sprawdzić.
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS