Strona 24 z 56 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 551

Wątek: [gunia1990] wokół mnie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czepiam się, bo słup
    a) krzywy
    b) idealnie w środku kadru
    c) wyrasta z modelki

Można to było jakoś logistycznie pogodzić, tak jak z resztą zostało prawie pokazane na 85.

Ponadto ośmielę się rzec, że foty nie zabijają ostrością
    2.0 - 2.2 to taki "bajer" w 50 1.8 :P Zadziałał tylko w 83 i 88. Reszta do przymknięcia.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No, ten uśmiech na 87 jakiś taki.. mocno dyskusyjny
    88 - ja też zdecydowanie na tak
    85 - przeszkadza mi ten chyba włos na policzku, jakoś tak.. "poszerza" usta

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Czepiam się, bo słup
    a) krzywy
    b) idealnie w środku kadru
    c) wyrasta z modelki

Można to było jakoś logistycznie pogodzić, tak jak z resztą zostało prawie pokazane na 85.

Ponadto ośmielę się rzec, że foty nie zabijają ostrością
    2.0 - 2.2 to taki "bajer" w 50 1.8 :P Zadziałał tylko w 83 i 88. Reszta do przymknięcia.
    To nie jest portret fashion, czy glamour, kiedy wszystko musi byc proste. Mi ta krzywosc totalnie nie przeszkadza w odbiorze zdjecia. Poza tym czy kiedykolwiek robiles zdjecia przepychajac sie pomiedzy 10-innymi osobami strzelajacymi foty? Wg mnie nie jest zle, nie mozna tych fot odbierac oderwanych od kontekstu w jakim byly robione

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    nie mozna tych fot odbierac oderwanych od kontekstu w jakim byly robione
    I znowu ciężko nie przyznac Miclesowi choć trochę racji. Ty patrzysz na te zdjęcia pod kątem niedzielnego pleneru, micles - bardziej obiektywnie:wink:

Jakiś czas temu przegladałem wątek, w ktorym dziewczyna wystawila pod opinię zdjecia przedstawiajace jej koleżanke jeżdzącą konno. Wydawało jej sie, że zdjęcia sa dobre, bo lubiła konie. była zaangażowana emocjonalnie w tworzenie tych zdjęć. chwilę potem przyszedł pierwszy lepszy user z CB do komentowania; "kiepskie zdjecia"; bo kadr, bo GO, bo kolory, bo to, bo tamto..

PS: Rozumiesz zależność?:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

rozumiem zbieznosc.. tylko ze podobnie moglbys podchodzic do zdjęć na world press photo. niektore z nich bez calej otoczki i kontekstu bylyby nawet ponizej średniej tego forum. ktos by mogl powiedziec ze to zwykly pstryk, a micles by wypisał litanię wad zdjecie to nie tylko obrazek, to takze historia.
    aczkolwiek rozumiem Ciebie - to jest kwestia podejscia do fotografii i tego co kto widzi i chce widziec no i kwestia zaangazowania, ale tez mozliwosci. to nie bylo pstrykanie na spokojnie usiadz tu, zrob mine taka, przesun sie w lewo. sory, jeszcze raz, swiatlo nie takie, poruszylem
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 28-10-2008 o 23:25

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale ja nie wiem że tam było 10 osób, bo nie ma tego napisanego pod zdjęciem

Coś już napisał Awatar ebru
    Miasto
    pozzz...

Domyślnie

a nie było nas 12..?
    come to the dark side (we have cookies)

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Guniu - Ania zdecydowanie tam tworzy ładne zdjęcie, gdzie się uśmiecha, byle nie tak, jak jak na 87.. No chyba że dla jaj
    85 - najsympatyczniejsze, ale lewą stronę niestety trza ciachnąć..
    88 - doceniam ale bojem
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 29-10-2008 o 09:49

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

micles co do słupa masz rację w każdym innym przypadku na szczęście nie. 84 to nie zdjęcie do magazynu i nie bardzo widzę potrzebę poprawiania czegokolwiek a kolor jest formą wyrazu jak chcesz plastikfantastik to playboy-a kup, 83 opisałeś jak Ty zrobił byś to zdjęcie a my tu oglądamy zdjęcia Guni jak co zapraszam na następny plener.

Domyślnie

Zgodzę, się z Miclasem. Po samym zdjęciu nie widać, że było robione w zgiełku 10 czy 12 osób. Odbiorca nie musi czytać tego gdzieś obok, on ma patrzeć tylko na zdajecie, ono ma mu opowiedzieć historię. Jeśli chodzi o zdjęcia z Word Press Photo tam widać, tuman walk, ciężkie warunki itd.

Strona 24 z 56 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów