też mi ten bokeh pasujea co do 63 - tez mi brakuje nóg, ale mimo to jakoś spodobało mi się to zdjęcie
też mi ten bokeh pasujea co do 63 - tez mi brakuje nóg, ale mimo to jakoś spodobało mi się to zdjęcie
Gunia... WOW!!! 65 i 67... rewelka!!! 64 też :-)))
Body, stałki, zoomik
dziękistaram się jak mogę
fajnie jest!
po kolei:
60 - podoba mi się. Zdecydowanie najlepsza kolorystyka z całej czwórki z tego posta. Gdyby 58 miała taką samą tonację, byłoby dużo lepiej, ale kadr mimo wszystko podoba mi się bardzo.
62 - super.
63 - gdyby inaczej skadrować byłoby jw.
64 - przyjemne bw
65 - super.
66 - szkoda stopy...
67 - to jest tobtw, masz świetną modelkę
tfu, modelki.
68 - trochę chyba zielono... albo mi się zdaje.
69 - dynamicznetrochę więcej ostrości na twarzy by się przydało, ale i tak pozytywne
dobrze Ci idzie![]()
Jak dla mnie 69 deklasuje wszystkie pozostałe. Pies z tym, że jest nie do końca poprawne technicznie. Ma magię, ulotność, której pozostałym brakuje. Brak ostrości moim zdaniem działa na korzyść tego zdjęcia (zdjąłbym ją jeszcze z włosów z lewej strony). Jest naprawdę super.
Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł![]()
Guniu, Twoje B&W z tej serii są bardzo podobające mi się
Gratuluję![]()
dla mnie 68 jest super ale przyglądając się kamieniom trochę za dużo kolorku zielonego ale fota jest bardzo fajna w odbiorze
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Moimi faworytami są 65 i 67. Co do 68, to faktycznie ta zieleń trochę odwraca uwagę. Jeśli mogę coś zaproponować, to fajnie by było, gdybyś występlowała te źdźbła na pierwszym planie, a jeśli chodzi o tło... to czemu nie spróbować selektywnej konwersji ściany do BW? Owszem, trochę zabawy z maskowaniem, ale wydaje mi się, że w tej fotce taki zabieg miałby b. pozytywny efekt, daleki od czasem tandetnych zdjęć BW z głównym motywem kolorowym. Tutaj to IMO odciągnęłoby wzrok z zieleni w tle i skierowałoby go na modelkę.
Ostatnio edytowane przez Nol ; 22-09-2008 o 14:31
Pozdrawiam