Witam, Od około tygodnia czasu stałem się szczęśliwym a może i nieszczęśliwym posiadaczem 450d. Jest to poje pierwsze lustro. Wcześniej robiłem minoltą A200. Nowym aparatem zrobiłem około 200 zdjęć dopiero. Ale mam problem, z ustawieniem ostrości przez AF. Aparat ostrzy pięknie ale tylko w wizjerze, zdjęcia oglądane na kompie nie są aż takie piękne. Dużo lepiej robiło mi się portrety kompaktem ( A200 ) niż tym... Są bardziej ostre !! tak samo jest z krajobrazami, coś na pierwszym planie jeszcze jeszcze, ale z tyłu lipa... Co to może być? ma do dyspozycji jeszcze jeden obiektyw canon ef 75-300 i jest to samo. Trzeba się dobrze namęczyć żeby zrobić ostre zdjęcie. Czym to może być spowodowane? może o czymś nie wiem? Może ktoś wie jak to obejść??? Przy ręcznym ustawianiu ostrości jest tak samo. NIe jest to jakaś wielka tragedia, ale minolta robiła dużo bardziej ostre zdjęcia. A jak chcę zrobić zdjęcie na szybko to w ogóle o ostrości mogę zapomnieć

Jak tak dalej będzie to będę zmuszony wrócić do starego aparatu a tego po prostu sprzedam. Bo dlaczego on ma robić takie zdjęcia jak chce, a nie jak chcę ja. Proszę o porady może ktoś wie co jest tego przyczyną??