Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 122

Wątek: Canon 450D + KIT 18-55 IS problem z ostrością ?

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

A po wciśnięciu przyciku migawli do połowy obiektyw szuka ostrości ( czyli bzyczy i kręci przednią soczewką) ?

intoxicated
    Guest

Domyślnie

Nie, a powinien? Nic takiego nie robi, wciskam sobie zadowolona do połowy, przytrzymuję, a potem wciskam do końca i zdjęcie wychodzi rozmazane.

Coś już napisał Awatar emilus100
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez intoxicated Zobacz posta
    Nie, a powinien? Nic takiego nie robi, wciskam sobie zadowolona do połowy, przytrzymuję, a potem wciskam do końca i zdjęcie wychodzi rozmazane.
    Robisz zdjęcia w trybie live view, czy patrząc przez wizjer?
    EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

intoxicated
    Guest

Domyślnie

Próbowałam i tak i tak, ale za każdym razem wychodzą nieostre. Może przy LV jest ciut lepiej, ale to nadal nie tak jak ma być.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli aparat nie jest w funkcji LV a przełącznik na obiektywie MF/AF jest ustawiony na AF to po wciśnięciu spustu migawki do połowy powinien sam ostrzyć, czyli jak napisał Fan nr 1 "bzyczy i kręci przednią soczewką"
    EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

intoxicated
    Guest

Domyślnie

Skoro tak nie robi to znaczy, że mam go gdzieś zanieść do serwisu/wymiany? Kupiłam go co prawda w maju, ale dopiero jakieś 2 tygodnie temu wyjęłam z pudełka i nie za bardzo wiem co dalej robić ;/

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najlepiej wcześniej by sprawdził go jeszcze ktoś kto się zna na apratach (jakiś znajomy) być może coś jest przestawione. A jak nie to do serwisu. Oczywiście wcześniej dobrze jest przestudiować instrukcje, może sama dojdziesz co jest nie tak

intoxicated
    Guest

Domyślnie

Ok dzięki, spróbuję kogoś znaleźć. A instrukcję studiowałam i wszystko kręci się wokół tego przełącznika AF/MF, który mam ustawiony dobrze. Dla pewności przywróciłam ustawienia fabryczne, ale też nic nie pomogło. Jestem załamana ^^

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmm.. pewnie nie masz drugiego szkła, żeby sprawdzić działanie autofocusa. Możliwe, że masz uszkodzone kitowe szkło.

Początki nałogu

Domyślnie

>>Jestem załamana ^^

Glowa do gory :-) Powodow moze byc tysiac, na pewno ktos ze znajomych moze Ci to sprawdzic dla pewnosci, a moze ma nawet Canona wiec i obiektyw podmienic sie da. Zreszta w pierwszy, lepszym fotolabie powinien znalezc sie ktos kto oceni czy wszystko dobrze robisz.
    A aku dobrze naladowany ?

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów