A po wciśnięciu przyciku migawli do połowy obiektyw szuka ostrości ( czyli bzyczy i kręci przednią soczewką) ?
A po wciśnięciu przyciku migawli do połowy obiektyw szuka ostrości ( czyli bzyczy i kręci przednią soczewką) ?
Nie, a powinien? Nic takiego nie robi, wciskam sobie zadowolona do połowy, przytrzymuję, a potem wciskam do końca i zdjęcie wychodzi rozmazane.
Próbowałam i tak i tak, ale za każdym razem wychodzą nieostre. Może przy LV jest ciut lepiej, ale to nadal nie tak jak ma być.
Jeśli aparat nie jest w funkcji LV a przełącznik na obiektywie MF/AF jest ustawiony na AF to po wciśnięciu spustu migawki do połowy powinien sam ostrzyć, czyli jak napisał Fan nr 1 "bzyczy i kręci przednią soczewką"![]()
EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów
Skoro tak nie robi to znaczy, że mam go gdzieś zanieść do serwisu/wymiany? Kupiłam go co prawda w maju, ale dopiero jakieś 2 tygodnie temu wyjęłam z pudełka i nie za bardzo wiem co dalej robić ;/
Najlepiej wcześniej by sprawdził go jeszcze ktoś kto się zna na apratach (jakiś znajomy) być może coś jest przestawione. A jak nie to do serwisu. Oczywiście wcześniej dobrze jest przestudiować instrukcje, może sama dojdziesz co jest nie tak![]()
EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów
Ok dzięki, spróbuję kogoś znaleźć. A instrukcję studiowałam i wszystko kręci się wokół tego przełącznika AF/MF, który mam ustawiony dobrze. Dla pewności przywróciłam ustawienia fabryczne, ale też nic nie pomogło. Jestem załamana ^^
Hmm.. pewnie nie masz drugiego szkła, żeby sprawdzić działanie autofocusa. Możliwe, że masz uszkodzone kitowe szkło.
>>Jestem załamana ^^
Glowa do gory :-) Powodow moze byc tysiac, na pewno ktos ze znajomych moze Ci to sprawdzic dla pewnosci, a moze ma nawet Canona wiec i obiektyw podmienic sie da. Zreszta w pierwszy, lepszym fotolabie powinien znalezc sie ktos kto oceni czy wszystko dobrze robisz.
A aku dobrze naladowany ?![]()