Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 122

Wątek: Canon 450D + KIT 18-55 IS problem z ostrością ?

Domyślnie

Obiektywy 18-55mm IS są także produkowane na Taiwanie.
    A możesz zrobić i udostępnić kilka zdjęć testowych w dwóch wersjach: za pomocą standardowego AF oraz AF w trybie detekcji kontrastu. Zdjęcia najlepiej zrób jakimś obiektom w odległości min. 50 metrów, ogniskowej 55mm i przysłonie 5,6.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    Obiektywy 18-55mm IS są także produkowane na Taiwanie.
    A możesz zrobić i udostępnić kilka zdjęć testowych w dwóch wersjach: za pomocą standardowego AF oraz AF w trybie detekcji kontrastu. Zdjęcia najlepiej zrób jakimś obiektom w odległości min. 50 metrów, ogniskowej 55mm i przysłonie 5,6.
    Zrobie i udostepnie, ale najpierw powiedz mi skad wiesz, ze ISkity sa rowniez produkowane na Tajwanie. Widziales, albo miales taki? Gdzie nabywasz swoje kolejne 450D+kit?

Ja nie znam zadnego przypadku obiektywu EF, ktory bylby produkowany w Japonii i jednoczesnie gdziekolwiek indziej. Natomiast znam handlarzy sprzetem w NYC (Crooklyn) ktorzy takie rzeczy wmawiaja frajerom.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Zrobie i udostepnie, ale najpierw powiedz mi skad wiesz, ze ISkity sa rowniez produkowane na Tajwanie. Widziales, albo miales taki? Gdzie nabywasz swoje kolejne 450D+kit?

Ja nie znam zadnego przypadku obiektywu EF, ktory bylby produkowany w Japonii i jednoczesnie gdziekolwiek indziej. Natomiast znam handlarzy sprzetem w NYC (Crooklyn) ktorzy takie rzeczy wmawiaja frajerom.
    Obiektywów kitowych produkowanych na Taiwanie nie miałem ani nie widziałem. Informacje taką mam z forum dpreview.com, na którym niektórzy użytkownicy twierdzą, że mają kita "Made in Taiwan". Wszystkie swoje 450d nabywałem w sklepach internetowych w Warszawie ale zawsze był to odbiór osobisty. Wszystkie aparaty miałem z polskiej dystrybucji Canona.

Domyślnie

Zgadza sie, wlasnie sprawdzilem, sa kity 450D sprzedawane z obiektywem Made in Japan na froncie w jednym sklepie i Made in Taiwan ukryte z tylu (tak jak kity bez IS) w drugim sklepie. Co kto lubi. Te tajwanskie pojawily sie chyba pozniej.

Początki nałogu

Domyślnie

podsumowanie obiekt odległy o 3m autofocus ma FF i focusuje na 0.5m
    FF na 2.5m z odleglosci 3m ??? Walniety przez slonia ?

>>Tutaj jest porównanie AF i LiveView (AF detekcja kontrastu)

XGrzesX-->przeciez Ci juz napisali, ze te zdjecia nic nie pokazuja :-) Chyba, ze cos ominalem. Poza tym jak nie ma EXIFa i punktow AF to trudno je oceniac.
    Zdjecia testowe rob najlepiej ze statywu, centralny AF point, przy dobrym swietle, na w miare plaskie obiekty z dobra faktura i wrzucaj pelne dane. Operacja powinna byc w dodatku powtorzona pare razy. Nie musisz juz nawet porownywac z LV AF, jesli wiesz wczesniej, ze np. przy 5.6 obiektyw daje odpowiednio ostry obraz.

>>stawiam flaszke

Wrzuc Jpegi to pogadamy :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    >>Made in Japan na froncie w jednym sklepie i Made in >>Taiwan ukryte z tylu

Moze to skladaki ? Ja mam takiego Tamrona - czesc China, czesc Japan. Canon to z tego co pamietam, ma z Tajwanu przewaznie dekielki :-)
    Ostatnio edytowane przez Fotos ; 09-06-2008 o 12:40 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos Zobacz posta
    >>

>>Made in Japan na froncie w jednym sklepie i Made in >>Taiwan ukryte z tylu

Moze to skladaki ? Ja mam takiego Tamrona - czesc China, czesc Japan. Canon to z tego co pamietam, ma z Tajwanu przewaznie dekielki :-)
    Mialem na mysli albo MIJ z przodu albo MIT z tylu. Obu na raz nie widzialem. Dekielki sa zwykle (zawsze?) MIT. Zreszta spodziewam sie, ze (prawie) kazda czesc jest robiona w jednym miejscu, i tylko skladane sa albo w Japonii albo w TROC. Dla mnie to nowosc, bo nie znam poprzednich takich praktyk Canona. Moze to w celu wprowadzenia wspolzawodnictwa wewnetrznego w zakladzie pracy, ciekawe kto wygra. Japonczycy juz chyba dali ciala, bo dotychczasowe narzekania chyba dotycza obiektywow MIJ.

Początki nałogu

Domyślnie

No i na optyczne.pl mamy test nowego kita - calkiem niezle.
    Co prawda w zdjeciach jest przewaznie przymkniety do F/8, ale to pokazuje dobrze co mozna wydusic z tego obiektywu.
    Czyli wychodzi, ze glownym powodem problemow 450D i kit, jest rozrzut w jakosci zestawow. Ciekawe jak oni to robia - lewa reka korpusik, prawa obiektyw - buch do pudelka i do sklepu :-) Oczekiwalbym, ze zestaw przechodzi dodatkowy test kalibracji, ale za pewne tak nie jest.

intoxicated
    Guest

Domyślnie

Witam! Ja mam podobny problem do poprzedników z moim Canonem Eosem 450d, jednak znacznie prostszy (tak mi się wydaje :P). mianowicie podczas robienia zdjęć w trybie AF przy każdej kombinacji ustawień jaką udało mi się stworzyć, nie miga kontrolka ostrości. Wręcz w ogóle jej nie ma. Wszystkie zdjęcia jakie robię wychodzą rozmazane, radę z LV też sprawdziłam i nie za dużo pomaga. Jestem załamana, bo z aparatami nigdy nie miałam zbyt wiele wspólnego, a za miesiąc jadę na wakacje i muszę jakieś zdjęcia zrobić. Czy jest to wina konkretnego aparatu? Błagam o pomoc!

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

A obiektyw próbuje wogóle ustawić ostrość? Jesteś pewna, że przełącznik na obiektywie jest w trybie AF ?

intoxicated
    Guest

Domyślnie

Jestem pewna na 10000% bo tyle właśnie przeczytałam na innych forach, w instrukcji i wszędzie gdzie dałam radę, dlatego zaczęłam zastanawiać się czy to nie jednak wina tego konkretnego aparatu. Patrząc przez obiektyw niby wszystko wydaje się ok (o ile ogniskowa jest mała, krótka czy jak to się poprawnie mówi), ale zdjęcie wychodzi nieostre.

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów