Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Pytanie do użytkowników 580 EX II

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie Pytanie do użytkowników 580 EX II

Pytanie do użytkowników 580 exII (najlepiej w komplecie z 400D), pytanko do samej lampy: czy wasza 580 wydaje dźwięki jakby coś luźno latało w środku (dźwięki na wzór tych z aparatu), w instrukcji nie znalazłem nic na ten temat a lampa przecież nie ma czujnika położenia tak jak body i drugie zapytanie: czy kiedy naciskacie przycisk od przymykania przysłony na trybach Av, M oczywiście, to zaczyna wam lampa (zewnętrzna) błyskać, tak często że niemal świeci a nie błyska.

Miasto
    Debno

Domyślnie

mam już trochę 580-tkę ale takich "zjawisk" nie zarejestrowałem, przy fotografowaniu w trybie AV czy M, owszem jest jeden a czasami dwa błyski próbne i dopiero błysk główny ale to o czym mówisz to pierwsze słyszę...
    EOS 400D, Canon 24-70 f/2.8L USM, SIGMA 17-70 mm f/2.8-4.5, SIGMA 70-300 mm f/4.5-5.6, Speedlite 580 EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez QBUŚ Zobacz posta
    ...czy kiedy naciskacie przycisk od przymykania przysłony na trybach Av, M oczywiście, to zaczyna wam lampa (zewnętrzna) błyskać, tak często że niemal świeci a nie błyska.
    Zgadza sie, to jest 'modeling flash'. Ma za zadanie oswietlic scene tak, zebys widzial jak rozkladaja sie cienie, obszar padania swiatla itd. Trwa on ok. 2 sek.
    .

Uprawnienia umieszczania postów