Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Na ile sie sprawdza IS w ogniskowej 200mm

Domyślnie

Uwierz mi, trudniej jest utrzymać porządek na dysku 250GB tak by co chwila nie wyskakiwała chmurka, że miało miejsca na dysku lub by PS nie komunikował, że nie może wykonać zadania bo mało miejsca na dysku C

Żeby nie było znów OT, to moim zdaniem komuś do focenia ptaków 200m nie wystarczy i albo kupi extender (1.4x lub 2x) albo właśnie 300mm.
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    No ja stoję przed takim samym problemem niestety w piątek jade już po tele. i myślę,że dopiero na miejscu w sklepie jak podepnę oba szkła tj.C 70-300 IS USM lub C 70-200 f/4 L rozstrzygnie sie all. Masteros faktycznie IS przydatna sprawa ale czy aż tak potrzebna.Na to trzeba sobie odpowiedzieć.

Porobie kilka fotek,zrzucę na kompa i looknę jak się all prezentuje. Dodatkowe 100mm też fajna sprawka zawsze to dalej ;p

Pośledzę ten wątek może ktoś cos rozjaśni

Pozdrawiam

We wszystkich recenzjach, które czytałem, jakość optyczna szkła 70-200 jest wyraźnie lepsza, niż 70-300.
    Ja bym radził kupić znacznie wyżej oceniane szkło 70-200.
    Jeśli kasy starczy, to w wersji IS.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja też stoje przed wyborem jakiegoś tele do mojego 400d. Myslałem o 70-200, potem o 70-200 IS (choc tu troche cena mnie blokuje, znaczy chodzi raczej o fakt czy amatorsko warto dokladac te 1500 za IS?) ale w ostatnich dniach mocno zamieszal Tamron swoim 70-200 f/2.8 - tyle ze tu AF nie ma wlotu do USM canona, wiec raczej chyba obiektyw odpada. Jak myslicie? Warto dokladac 1500 do ISa? Nie jestem zadnym profesjonalista i obiektyw nie bedzie na siebie zarabial. Jezeli warto to prosilbym o konkretne przyklady - porownanie czasow/przyslon i konkretnych sytuacji - ze tu z ISem zrobie ostre zdjecie a bez niet (np. wspomniane tu koncerty - nidgy nie fotografowalem koncertow i nie wiem jakie moga byc odpowiednia parametry zeby zdjecie bylo ostre w tak ciemnym plenerze)... Ile EV daje w praktyce IS? Ale tak szczerze - z waszych doswiadczen.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Szczerze, to pewnie każdemu daje inaczej, bo każdemu inaczej drżą łapki i każdy ma inną akceptowalną granicę poruszenia. 1-2 EV daje strzelanie seriami, IS pewnie ze 3-4 EV, a statyw daje ile chcesz

Muzyk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalTK Zobacz posta
    Ja też stoje przed wyborem jakiegoś tele do mojego 400d. Myslałem o 70-200, potem o 70-200 IS (choc tu troche cena mnie blokuje, znaczy chodzi raczej o fakt czy amatorsko warto dokladac te 1500 za IS?) ale w ostatnich dniach mocno zamieszal Tamron swoim 70-200 f/2.8 - tyle ze tu AF nie ma wlotu do USM canona, wiec raczej chyba obiektyw odpada. Jak myslicie? Warto dokladac 1500 do ISa? Nie jestem zadnym profesjonalista i obiektyw nie bedzie na siebie zarabial. Jezeli warto to prosilbym o konkretne przyklady - porownanie czasow/przyslon i konkretnych sytuacji - ze tu z ISem zrobie ostre zdjecie a bez niet (np. wspomniane tu koncerty - nidgy nie fotografowalem koncertow i nie wiem jakie moga byc odpowiednia parametry zeby zdjecie bylo ostre w tak ciemnym plenerze)... Ile EV daje w praktyce IS? Ale tak szczerze - z waszych doswiadczen.
    Jak pisałem wcześniej, doszedłem do wniosku, że 1500 to jednak za dużo.
    (przy 2.8 jest to prawie 2000 więcej).
    Dlatego IS kupię w 24-105 - pewnie też dlatego, że nie ma porównania i nie wiem ile IS kosztuje.

Zablokowany

Domyślnie

Obiekt w szybkim ruchu tandem 1d MKII plus 70-200L/4
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=101

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muzyk Zobacz posta
    Dlatego IS kupię w 24-105 - pewnie też dlatego, że nie ma porównania i nie wiem ile IS kosztuje.
    To akurat jest dla mnie dziwne. IS byłby dużo, dużo bardziej przydatny w dłuższym obiektywie, czyli 70-200.
    W krótszym, stawiałbym na większą jasność (ze względu choćby na GO).

Co do sprawdzania się IS-a w 70-200, to co tu jest do sprawdzania ?
    Przy większości zdjęć, które zrobiłem tym obiektywem, bez IS-a wogóle bym ich nie zrobił (rzadko targam ze sobą statyw profilaktycznie).
    Czasy rzędu 1/15 - 1/30 sek. przy 200 mm utrzymuje się standardowo, a zdarzało mi się uzyskiwać nieporuszone zdjęcia przy 1/5 sek.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A ja się zastanawiam czy jakość zdjęcia jest gorsza z 70-200 z extenderem od 70-300 przy 300 mm. Jeśli nie to nie ma się w ogóle nad czym zastanawiać.. no może ten IS ..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

tylko, że extender też kosztuje...

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no tak

ale z drugiej strony mamy super szkło do 200mm i przyzwoite z extenderem

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów