Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: COKIN a jakosc

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    szary zwykla 4-ka , polowka tez szara.
    to w czym problem, pare zlotych w kieszen do sklepu i masz

co do tego polarka ... to jak jest z jakoscia ? mocno odstaje od "nakrecanego" ?
    mnie wlasnie dobija kupowanie drogich polarow ... chcialbym raz a dobrze.
    Czy jest jakis polar dla cokin'a ktory spelnia zadanie tak jak B&W czy tez heliopan ?
    Nie robilem nigdy prob porownawczych, ale polar jest dla mnie zbyt wazny zeby isc na kompromisy. Jak juz pisalem sam fakt braku powlok jest dla mnie wystarczajacy. Ciezko oczekiwac ze polar cookina bedzie tak samo dobry jak polar np BW kosztujacy kilka czy kilkanascie razy wiecej. Moim zdaniem to nie te ligii. Jak chcesz raz a dobrze to przemysl kupno polara o najwiekszej srednicy jaka potrzebujesz i stosuj go z pierscieniami redukcyjnymi - tylko sprawdz czy zmiesci Ci sie taki zestaw w oslonie przeciwslonecznej

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    Tak te filtry sa z tworzywa sztucznego i wymagaja ostroznosci przy poslugiwaniu sie nimi w terenie (a w zasadzie przy czyszczeniu) tak aby ich nie porysowac
    a ja własnie wyczytałem, że:
    Wszystkie filtry wkręcane COKIN, zostały zaprojektowane z zachowaniem tych samych standardów wysokiej jakości, co w przypadku filtrów kreatywnych. Pełna gama, tak zarówno Optiglass (szkło mineralne ), jak Optilight (szkło organiczne), obejmuje 4 rodziny filtrów:
    -UV
    -do fotografii czarno - bialej
    -techniczne
    -kreatywne
    Sam jestem zainteresowany tymi filtrami i chętnie dowiem się na ich temat więcej. Niemniej jednak im więcej o nich czytam tym bardziej dochodze do wniosku, że lepiej (jakościowo) będzie kupić tradycyjny filtr nakręcany (np. świetne filtry B+W)
    Ostatnio edytowane przez Loram ; 04-01-2006 o 08:47

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram
    Sam jestem zainteresowany tymi filtrami i chętnie dowiem się na ich temat więcej. Niemniej jednak im więcej o nich czytam tym bardziej dochodze do wniosku, że lepiej (jakościowo) będzie kupić tradycyjny filtr nakręcany (np. świetne filtry B+W)
    Wniosek jak najbardziej trafny jesli chodzi o filtry wkrecane.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram
    a ja własnie wyczytałem, że:
    Wszystkie filtry wkręcane COKIN, zostały zaprojektowane z zachowaniem tych samych standardów wysokiej jakości, co w przypadku filtrów kreatywnych. Pełna gama, tak zarówno Optiglass (szkło mineralne ), jak Optilight (szkło organiczne), obejmuje 4 rodziny filtrów:
    -UV
    -do fotografii czarno - bialej
    -techniczne
    -kreatywne
    tak jak powyzej - to dotyczy filtrow wkrecanych, ktore Cokin tez produkuje. chociaz ani nie sa specjalnie tanie ani nie wiadomo jak dobre jakosciowo

prostokatne filtry Cokina sa zywiczne.
    www albo tez flickr

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów