Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: obiektywy do fotografii bursztynu ze srebrem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    Witam,znajomi chcą zacząć robić zdjecia swojego towaru(bursztyn ze srebrem) .
    Nie za bardzo mam doświadczenie w tej materii,wiec pytam doświadczonych forumowiczów,jakie obiektywy bede najlepsze do tego celu.
    Puszke juz im poleciłem 5D,zostaje jeszcze stół bezcieniowy
    czyli kupują sobie aparat, szkło, oświetlenie tylko po to aby zrobić fotki biżuterii którą sprzedają?? Nie wiem ile mają modeli że nie chcą zlecić tego jakiejś firmie tym się zajmującej... Mniejsza z tym. Dodatkowo przydałby się chyba Adobe CS3 albo jakiś inny solidny program graficzny.

Inna sprawa to puszka którą im poleciłeś. Ja nie jestem pewien czy FF jest niezbędne do packshotów. Jakiś z XXd chyba spokojnie by im wystarczył do tego celu...

ewentualnie namiot i oświetlenie .
    Prosze o pomoc w wyborze sprzetu,najlepiej z linkami gdzie to mozna kupic.
    z góry dziekuje .
    stwierdzenie ewentualnie namiot - może być,
    ale oświetlenie to podstawa, często nie mniej ważne niż puszka i szkło którym będą te fotki robić...

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 21-04-2008 o 02:04
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi,moze z tym 5D troszeczke przesadziłem,faktycznie moze jakis crop starczy.
    Do tego 100 macro i teraz rodzi sie pytanie jakie oswietlenie do fotografii bizuterii?

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    czyli kupują sobie aparat, szkło, oświetlenie tylko po to aby zrobić fotki biżuterii którą sprzedają?? ...
    pewnie chcą zrobić tak, jak moi znajomi. kupić sobie sprzęt do pracy i przy okazji wykorzystywać w życiu prywatnym
    taki "+" mają Ci, którzy prowadzą działalność gospodarczą i mogą to wliczyć w koszty.
    Regulamin pkt 8.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów