Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 52 z 52

Wątek: Czy wolno publikowac (w internecie) zdjecia aut z salonu np. Porsche?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    ....
    Nie mieszam - to nie ja podciągnąłem temat zdjęć w kościołach do tematu wątku tylko Ty , ja piszę tylko że ofertę publiczną w sklepach regulują inne przepisy (kodeks handlowy itp.) i na tej podstawie sklep jest miejscem publicznym, a kościołów te przepisy nie dotyczą - w tych kwestiach kośioły są inaczej traktowane wg prawa - z kościoła jego zarządca (proboszcz czy inny ksiądz) może cię wyprosić jak z terenu prywatnego (kościół to miejsce kultu religijnego) a ze sklepu już nie tak prosto - dlatego właśnie że sklep jest inaczej prawnie "umocowany" - proponuję poszukać sobie wątków - tasiemców na te tematy na pl.rec.foto

P.S. Pominęliśmy oczywistą kwestię tzw. dobrego wychowania i szeroko pojętej kultury osobistej, która nakazywałaby zapytać zarządcę czy właściciela.. ale jak takiego nie ma w zasięgu a jest jakiś ochroniarz który nie zgadza się na zasadzie "bo nie" to wtedy wkracza prawo.. i w ogóle zeszliśmy bardzo OT więc proponuję wrócić do tematu wątku
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 25-04-2008 o 21:10
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    ok, pozostańmy przy swoim, ja będę oportunistycznie nie zgadzał się na łamanie moich swobód obywatelskich ......
    Sklep, ogólno dostępny nie może mnie nie wpuścić, jeśli nie zagrażam bezpieczeństwu, nie zachowuję się niezgodnie z prawem (ale nie z regulaminem co mnie obchodzi jakiś gdzieś wiszący regulamin))
    Nie może mnie też wyprosić. ....
    Pozdrawiam
    To nie tak.
    Swobody obywatelskie - owszem są - ale właściciel sklepu/kawiarni itp też jest obywatelem. I w związku z tym w SWOIM PRYWATNYM pomieszczeniu moze np. zabronić palenia lub fotografowania / uzywania lampy. (Mimo ze palenie tytoniu i robienie zdjęć w ogólnosci jest zgodne z prawem). Gdyby nie mógł to to własnie oznaczałoby ograniczanie jego swobód. Jesli Ci to nie odpowiada - masz mozliwość wybrania innego sklepu / knajpy. Właściciel może też wyznaczyć horrendalnie wysokie ceny - też możesz nie skorzystac
    Błyskając komuś w oczy, smrodząc papierosem - wpływasz na otoczenie - to nie tylko Twoja sprawa.
    Swoją drogą - tez bym zabronił focenia u mnie w markecie (gdybym go miał) - wg mnie moi klienci mogliby sie czuc niezręcznie pod obstrzałem fotografów w czasie wybierania majtek w promocji.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów