Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta

Każdy sklep jest własnością PRYWATNĄ i WŁAŚCICIEL sklepu czy osoba UPOWAŻNIONA przez niego ma prawo Ciebie nie wpuścić/wyrzucić z tego obiektu na wskutek łamanego regulaminu (to by było na tyle jeśli chodzi o podstawy prawne regulaminu)
ok, pozostańmy przy swoim, ja będę oportunistycznie nie zgadzał się na łamanie moich swobód obywatelskich i nadal będę wchodził do sklepu z aparatem na szyji i robił zdjęcia.
Ty stosuj się do regulaminów.
BTW nie zgadzam się na powrót zasad z Kafkowego Procesu, a tworzenie takich regulaminów zabraniających mi tego co jest dozwolone mi tym zalatuje.
Sklep, ogólno dostępny nie może mnie nie wpuścić, jeśli nie zagrażam bezpieczeństwu, nie zachowuję się niezgodnie z prawem (ale nie z regulaminem co mnie obchodzi jakiś gdzieś wiszący regulamin))
Nie może mnie też wyprosić. Nie daj się zwariować regulaminom.
Owszem, nie przeczę, że jakiś tępy półgłowek w uniformie, może użyć wobec mnie jakiegoś niezgodnego z prawem argumentu siłowego, na który nie będę miał doraźnych kontrargumentów, nie znaczy to że na to się zgodzę.
Sklep staje się własnością prywatną i niewpuszczającą klientów po godzinach jego publicznego otwarcia, lub w przypadku ewakuacji na przykład na skutek kataklizmu etc, wtedy masz prawny obowiazek stosowac się do zarzadzeń szefa akcji ewakuacyjnej, więc jeśli wtedy ci powie żeby wyjść to masz wyjść.
Pozdrawiam