Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: Standard 50 mm

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Wracajac do glownego tematu tego watku- nie ma juz ludzi lub sa to nieujawnione jednostki ktore potrafia robic zdjecia i kadrowac bez uzycia zooma. Np. standardem 50mm. Wszyscy tylko sie wymadrzaja w kwestiach technicznych- perspektywa taka a taka wizjer taki a taki ja widze tak a ty widzisz tak. A w tym modelu matowka to jest taka a w tamtym bo mialem i widzialem jest taka. Maniacy sprzetowi. Fotografia to sztuka- czasami mam wrazenie ze to dziedzina naukowa :grin:

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VOYAGEUR Zobacz posta
    Wracajac do glownego tematu tego watku- nie ma juz ludzi lub sa to nieujawnione jednostki ktore potrafia robic zdjecia i kadrowac bez uzycia zooma. Np. standardem 50mm. Wszyscy tylko sie wymadrzaja w kwestiach technicznych- perspektywa taka a taka wizjer taki a taki ja widze tak a ty widzisz tak. A w tym modelu matowka to jest taka a w tamtym bo mialem i widzialem jest taka. Maniacy sprzetowi. Fotografia to sztuka- czasami mam wrazenie ze to dziedzina naukowa :grin:
    Niestety masz rację.
    Ale żeby wrócić do głównego tematu - ja uwielbiam 50mm. Jak miałem Contaxa G1 to prawie nie zdejmowałem 45ki. Zresztą na moich pozostałych analogach bez AF było podobnie. Moja ulubiona para ob to 50 i 135. I starcza. Jak się przesiadę na 5d (właśnie dla tej ogniskowej) to pewnie dokupię 17-40 żeby mieć szeroko. Ale 50 będzie na pewno moim podstawowym obiektywem.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy to źle, że lubię się zagłębiać w techniczne aspekty sprzętu w fotografii ?
    A to, że mam poglądy takie a nie inne... nic na to nie poradzę :grin:

Jeśli chodzi o 50'tkę (bo u jej użyteczności nie powiedziałem tutaj jeszcze ani słowa )...
    Jak dla mnie, do wszystkiego i do niczego. Jak miałem OM-4 to prawie nie zdejmowałem 24ki

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VOYAGEUR Zobacz posta
    nie ma juz ludzi lub sa to nieujawnione jednostki ktore potrafia robic zdjecia i kadrowac bez uzycia zooma. Np. standardem 50mm.
    Nie zgodzę się. Jak dla mnie, to tandem 28 + 50mm starczy ... przez długi czas miałem tylko 50mm... to pewnie przez to nauczyłem się i polubiłem tą ogniskową

Uprawnienia umieszczania postów