Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 62 z 62

Wątek: Standard 50 mm

mcmxc1
    Guest

Domyślnie

Uzywam standardu lub jak kto woli jego ekwiwalentu na cropie sigme 30 f/1,4
    Ta ogniskowa robie 90% swoich zdjec 5% S10-20 mm 5% C50 f1,4 w
    Dla mnie w szkle ogniskowa wazna ale swiatlo jeszcze bardziej. Zoomy swiatla nie daja A stalka powiedzmy 85 1,8 daje swiatlo ale ze wzgledu na ogniskowa musi byc skrucony czas ekspozycji- dlatego dla mnie 30 mm- ekwiwalent 50 na cropie jest the best of the best. Swiatlo mala glebia GO i czasy. Do swiatla zastanego gdziekolwiek jestem tak jak lubie.

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Witam.
    Może się troche wtrące nie do końca poprawnie z tematem.
    Mialem ostatnio mozliwosc pomacania 5D z 24-70/2.8 podpiętym i zrobiłem sobie nim kilka fotek na probach przed festiwalem w opolu 2008 To naprawdę zdjęcia wychodzą jakieś z innej bajki. Pomiar światla i nie wiem jak to nazwać rozpiętość tonalna wydaje sie jakby większa Bardzo żywe kolory po zrobieniu zdjęcie na 24mm i f/5.6 ogłupiałem jak zobaczyłem efekt na LCD aparatu tego sie nie da opisać to trzeba ujrzeć. Wg mnie jak szukać zooma do cropa to i tak najlepiej chyba wziasc 24-70/2.8 jest i swiatlo i dobry zakres nawet na cropie a pewnie kiedys bedzie FF to sie nada obiektyw
    Sorki troche za offtopa ale jeśli ktoś może to niech wytlumaczy mi dlaczego kolory i to co otrzymujemy z FF wyglada sporo lepiej niz to co np z KITa z cropem Mówie tu głownie o tym ze scena byla bardzo kontrastowa a na zdjęciu bylo wszystko swietnie widoczne wiadomo lekko przeswietlily sie lawki poza scena amfiteatru gdyz byly w ostrym swietle ale gdybym to zrobil 400d i KITem dostalbym albo biala plame albo zrabane kolory. ODP prosze na PW
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów