Jak to jest z tym błędem?? Mam Canona A 75 od 11 miesięcy. Już kilka razy obiektyw mi sie zblokował,pokazał sie na LCD błąd E18. Wył i wł aparat, i to rozwiązało problem. Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia??
Jak to jest z tym błędem?? Mam Canona A 75 od 11 miesięcy. Już kilka razy obiektyw mi sie zblokował,pokazał sie na LCD błąd E18. Wył i wł aparat, i to rozwiązało problem. Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia??
Uwzgledniajac taki link:
http://www.google.com/search?q=canon+error+e18
oraz trzy pierwsze trzy od gory, np. ten:
http://www.ixus-world.de/index.htm?t...e/e18_01en.htm
obiektyw Ci sie blokuje z powodu syfu/czegokolwiek innego w srodku.
Serwis albo zyj z tymTaka stara domowa minolta cyferna tez mi wywala sie z takim problemem od czasu do czasu i da sie zdjecia robic
![]()
...
Ja bym radzil jednak serwis (moze byc nie-Canona o ile umieja cyfrowe kompakty rozbierac i czyscic i o ile sprzet nie jest na gwarancji) bo w koncu silniczek sie moze na amen zbuntowac i obiektyw nigdy sie nie wysunie.Zamieszczone przez KuchateK
Aparat jest jeszcze na gwarancji, amerykańskiej... Ale za dwa tygodnie bede za oceanem, to go chyba oddamZamieszczone przez Vitez
![]()
No to masz spokojna gloweZamieszczone przez osasa
, tam lepiej i szybciej naprawiaja niz tutaj roll: .
Hehe, wiesz.. Czy lepiej i szybciej - to nie powiem... Po pierwszej takiej akcji z E18 oddałem go do serwisu za pośrednictwem BestBuy'a, gdzie kupiłem aparat. Wrócił po miesiacuZamieszczone przez Vitez
??: , mimo że miało być max 2 tyg... No i ... Od tej pory(10 mies) 3-4 razy error mi sie pojawił... Chyba teraz oddam bezpośrednio do Canona
![]()
Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:
Kupiłem zepsutego Ixusa II. Właśnie z E18. W serwisie powiedzieli 390 zł. z przesyłką. Ponieważ tanio go kupiłem opłacała się naprawa. Na Twoim miejscu b. szybko bym go sprzedał. Póki jeszcze obiektyw się wysuwaZamieszczone przez osasa
![]()
I jak tu potem miec zaufanie do sprzedajacych na Allegro...Zamieszczone przez gietrzy
![]()
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Lepiej niekoniecznie (znaczy autofokusa mi nie zrobili jak bym chcial zeby byl, ale to wszedzie tak)...
Ale szybko napewno... Jak napisalem ze mi w miare srednio na czasie zalezy to mialem 3x szybciej jak liczylem... Chociaz polecam Ci go naprawic i upchac w Polsce... Ekonomicznie sie to bardziej oplaca...
Oczywiscie bezposredni serwis do Canon'a.
...
Kuchatku, a znasz stronę na której można znaleźć adresy serwisów w USA? na stronie Canon USA nie znalazłem. Chodzi mi o servisy w Virginii, ZIP 23185...
Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes: