nie wiem, jakie Wy macie problemy z tym wizjerem...
noszę okulary na stałe i nigdy mi to nie przeszkadzało, a drugiego oka po prostu nie zamykam. mózg da się skupić na jednym obrazie...
nie wiem, jakie Wy macie problemy z tym wizjerem...
noszę okulary na stałe i nigdy mi to nie przeszkadzało, a drugiego oka po prostu nie zamykam. mózg da się skupić na jednym obrazie...
Ja jak jest ciemno to nawet daje rade patrzec jednym okiem w wizjer a drugim normalnie, i jedno widzi ostro i drugie tezto jest najlepsze
Mozg mozna przyzwyczaic do dziwnych rzeczy :\
Ja bez okularów prawie nie widzę aparatu więc raczej nie ściągam ich do patrzenia przez wizjer:-) . Jakoś nie wpadłem na to, że wiąże się z tym jakaś trudność.
Co do problemu mrużenia oczu to polecam okulary z fotochromami i antyrefleksem nawet jeśli nie trzeba korygować wady wzroku. Dobrze dostosowują się do jasności oswietlenia a poza tym nie są krępujące jak okulary przeciwsłoneczne noszone w jesienny pochmurny dzień.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
zfotochromami to nie jestem pewna co do ich szybkiego dostosowywania się, chyba wolałabym nie ryzykować prześwietlonych klatek
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się