-
Początki nałogu
Podobają mi się wszystkie poza 2, ale nie bezkrytycznie.
2 - nie wiem, co chciałeś pokazać, ale cokolwiek to było - nie pokazałeś. Poza tym - niebo brudne, nieciekawe, kadr przypadkowy, cięcia po bokach - jakbyś sie uparł zepsuć już wszystko. No i gdzie masz ostrość?
1 - bardzo mi się podoba srebrzystość śniegu i jest to -moim zdaniem- największy walor zdjęcia. Podoba mi się też niebo. Nie leży mi kompozycja, żeby ją ratować należałoby ściąć pas dołu kadru i pas po prawej, ale po prawej jest srebrzyście, a więc - z lewej - po prawej krawędzi lewej choinki, ale to i tak nie doprowadzi do pełnej harmonii...
3 - bardzo ciekawe, mimo spokoju - dramatyczne, ma atmosferę nieco apokaliptyczną. Ładny akcent z kawałka błękitnego nieba. Ale - ostrość Michał! Ostrość!!
4 - to mi się najnardziej podoba, pomimo domku na krawędzi, bo go tu nie lubię. Jest piękna srebrzystość, jest ładna kompozycja na skosach, a dużą płachtę nieba wynagradza dobre światło i subtelności koloru. W ramach nadmiaru marudzenia ściełabym kawałeczek dołu kadru i badyla na lewej krawędzi. No i oczywiście trochę więcej ostrości by się zdało...
Masz jeszcze?
Uprawnienia umieszczania postów